100 milyon Euro’luk yatırımla Ortadoğu’da liderliğe oynuyor

Güncelleme Tarihi:

100 milyon Euro’luk yatırımla Ortadoğu’da liderliğe oynuyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2011 00:00

Türkiye’nin en büyük MDF, laminat parke, kapı paneli ve tutkal üreticilerinden Yıldız Entegre, Ortadoğu’nun lideri olmak için Mersin’de 100 milyon Euro’luk yeni fabrika yatırımının temellerini attı.

LAMİNAT parke, kapı paneli, tutkal ve MDF (orta yoğunlukta lif levha), üretimiyle orman ürünleri pazarında öne çıkan Yıldız Entegre, Mersin’de 100 milyon Euro’luk yatırım yaparak, kuracağı MDF fabrikasıyla Ortadoğu’nun lideri olmayı hedefliyor. Bir yılda tamamlanıp üretime geçmesi planlanan fabrikanın temel atma törenine katılan Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Türkiye’de kimse artık tersine gitmiyor, herkes Mersin’e geliyor. Bu Türkiye’nin geleceğinin ne kadar parlak olduğu gösteriyor” dedi.

270 milyon Euro yatırım

Yıldız Entegre’nin Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Hakkı Yıldız ise yeni yatırımla hem üretim kapasitesini artıracaklarını, hem de lojistik olarak Ortadoğu pazarına daha da yakınlaşacaklarını söyledi. Yıldız, ”Bir yıl içinde toplamda 270 milyon Euro fabrika yatırımı planlıyoruz. Bu yatırımın içerisinde yakında Manisa’da temelini atacağımız sunta ve tutkul fabrikası da var” dedi.

2 bin kişiye istihdam

Fabrikanın 2012’de tamamlanacağını kaydeden Yıldız, Mersin-Tarsus’taki yatırımla fabrika sayısını 7’ye çıkaracaklarını belirtti ve “Tesis açıldığında 400 kişi daha istihdam edilecek. Dolaylı olarak bu sayı 2 bini buluyor” dedi.

Vizesiz ziyaret

Yeni yatırımla, rakipleriyle aralarındaki üretim kapasitesini bir hayli açmış olacaklarını dile getiren Hakkı Yıldız, “Ülkemizin gelecek 10 yılını öngörerek bu yatırımlara karar verdik. Komşu ülkelerle olan vizesiz seyahatin bölgeye kattığı hareketlilik de yatırım için önemli bir etken oldu” dedi. Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 225 bin metrekarelik alanda temelleri atılan 58 bin metrekarelik yeni fabrikanın üretim kapasitesinde de ciddi bir artışı beraberinde getireceğini söyleyen Yıldız, “MDF sektöründe yıllık 1 milyon 50 bin metreküplük kapasitemizi 2012 yılında 1 milyon 400 bine çıkarmış olacağız” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!