100 bin çiftçiye ulaştı

Güncelleme Tarihi:

100 bin çiftçiye ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2015 22:32

Yaklaşık 100 bin çiftçiye ‘Tarım Doktoru’ projesi ile ulaşan Turkcell, 3 yıl içinde çiftçilerin 560 milyon liralık ek gelir kazanmasını sağladı. Turkcell Grup Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, çiftçilerin bu hizmete aylık 5 TL karşılığında ulaşabildiğini söyledi.

Haberin Devamı

‘TARIM Doktoru’ ile 3 yılda çiftçiye 560 milyon liralık ek gelir yaratan Turkcell, 100 bin çiftçiye ulaştı. Bünyelerinde istihdam ettikleri 4 ziraat mühendisiyle, çiftçiye tarlasını ne zaman ekmesi, ne kadar su vermesi ya da hangi gübreyi kullanması gibi birçok konuda bilgi verdiklerini ifade eden Turkcell Grup Genel Müdür Yardımcısı Burak Sevilengül, “‘Tarım Doktoru’ programıyla 100 bine yakın çiftçinin maliyetlerini düşürüp, verimliliğini arttırdık. Tarım Doktoru hizmetimizde çiftçilerimiz ziraat mühendisleriyle konuşarak hareket ediyor. Çiftçimiz, ‘Tarım’ yazıp 2222’ye göndererek ayda 5 TL karşılığı bu hizmete üye oluyor” dedi.

ÇİFTLİK DOKTORU DA VAR

Sevilengül, şöyle devam etti: “Mühendis tarlanızla ilgili sizden bilgi alıyor. Toprak örneğini kargoyla da gönderebiliyorsunuz. Ardından, ‘Şu gübreyi at, şu ilacı kullan, ekim yap veya yapma’ gibi bilgiler veriyor. Bir hastalıkla karşılaştığınızda ‘Ne yapabilirim?’ diye de soruyorsunuz. Hayvanı olanlar için de ‘Çiftlik Doktoru’ hizmeti başlattık. Bu uygulama 3 yıl sonunda verim ve gelir artışı olarak çiftçimizin bütçesine yansıdı. Dönüm başına 60 liralık ek kazanç sağlandı. Türkiye genelini düşündüğümüzde 3 yılda 560 milyon TL’lik çiftçimize ek kazanç sağlamışız.”

Haberin Devamı

Trafo hırsızlığına kameralı önlem

Çiftçilerin bir büyük sıkıntısının da sulama trafolarının çalınması olduğunu ifade eden Burak Sevilengül, “Türkiye’de kayıtlı 720 bin tarım trafosu var. Kayıtsız olanlarla 1.2 milyon. Bir trafo fiyatı 30 bin liraya kadar çıkıyor. Fakat hırsızlar ya trafonun tamamını ya içindeki yağı ya da malzemelerini çalıyor. Turkcell olarak trafo güvenlik sistemi oluşturduk. İnternetle çalışan sistem, kapağın açılması, elektriğin kesilmesi gibi durumlarda uyarı gönderiyor. Kameralı versiyonları da var. 7/24  trafonuzu takip edebiliyorsunuz” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!