10 liraya ‘12 ünlü daire’yi gezmek, sokak çocuklarına 20 lira desteğe dönüşecek

Güncelleme Tarihi:

10 liraya ‘12 ünlü daire’yi gezmek, sokak çocuklarına 20 lira desteğe dönüşecek
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2011 00:00

Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), Mudo Concept, Trump Towers ve Maison Française dergisi işbirliğinde, 12 ünlü ve 12 mimar bir araya geldi. Trump Towers’da 12 ünlünün dekore ettiği daireler 10 gün gezilebilecek ve geliri Sokak Lambası projesine aktarılacak.

Haberin Devamı

TOPLUM Gönüllüleri Vakfı (TOG), Mudo Concept, Trump Towers ve Maison Française Dergisi işbirliğinde, 12 ünlü ve 12 mimar sokak çocuklarını aydınlatmak için bir araya geldi. Trump Towers’daki 12 daire, Mudo Concept koleksiyonlarıyla dekore edildi. 24 Kasım-4 Aralık tarihlerinde saat 10.00-22.00 arası ziyaret edilebilecek daireler 12 ünlünün dünyasını yansıtırken elde edilecek gelir TOG’un Sokak Lambası projesine aktarılacak. ‘tog.concept’ adını taşıyan proje 10 liralık biletler ile gezilecek ve her bir ziyaretçi için Mudo Concept de TOG’a 10 lira bağışlayacak.

10 liraya ‘12 ünlü daire’yi gezmek, sokak çocuklarına 20 lira desteğe dönüşecek

1600 ürün

Sokak Lambası, sokakta çalışan çocukların sorunlarını ve ihtiyaçlarını gözlemleyerek toplumsal yaşam içerisinde yer almasını sağlıyor. ‘tog.concept’ projesinin fikir babası ise New York’ta dolaşırken gördüğü bir sosyal sorumluluk projesinden çok etkilenen Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu. 12 dairenin tasarımı için Mudo Concept mağazalarından 1600 civarında ürün alındı. Mudo Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Taviloğlu ise, haziran ayından bu yana proje üzerinde çalışıldığını belirterek, “Dünya çapında bir binada, dünya çapında ürünlerle, dünya çapında bir iş yapıldı” dedi. D Yapı Genel Müdürü İlder Tokcan ise, “Geceyi gündüze katıp bu projeyi hayata geçirdiler. Ne kadar çok ziyaretçi gelirse TOG’ın ‘Sokak Lambası’ projesine o kadar çok bağış yapılacak. Bu yüzden ne kadar çok kişi gelirse o kadar memnun oluruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Evlere talip oldular

Ömer Taviloğlu, 10 gün ziyarete açık evleri satın almak isteyenler olduğunu da belirterek şunları söyledi: “Bu dairelerin satış amacı yok. Ancak çok beğenilmesi ve talip çıkması tabii ki bizi çok sevindirdi. Ziyaretçi sayısıyla ilgili bir beklenti telaffuz etmek istemiyorum. Gönül gözümüz açık; ne kadar çok ziyaretçi gelirse o kadar mutlu oluruz.”

Hangi ünlü evini hangi mimar ile tasarladı

PROJE kapsamında dekore edilen evlere ruh veren ünlüler ve mimarlar şöyle: Acun Ilıcalı ile mimar Emrah Kutlar, Arzuhan Yalçındağ ile mimar Çağlayan Tuğa, Ayşe Arman ile mimar Mahmut Anlar, Caroline Koç ile mimar Gökhan Avcıoğlu, Hülya Avşar ile mimar Merve Benice Musluoğlu, İbrahim Kutluay ile mimar Şebnem Buhara, İzzet Çapa ile mimar Sandra Arslanoğulları, Oya Eczacıbaşı ile mimar Mustafa Toner, Rana Tabanca ile mimar Hakan Ezer, Siren Ertan ile mimar Hakan Helvacıoğlu, Türkan Şoray ile mimar Emir Uras ve Ümit Boyner ile mimar Cem Kocacıklıoğlu.

Haberin Devamı

Türk insanının zevki çok gelişti

/images/100/0x0/55ea84f5f018fbb8f8854a5e

PROJEYİ çocuğu gibi gördüğünü ve çok heyecanlandığını belirten Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, iş hayatında ve dünyada gördüğü fuarlar arasında bu projenin en iyisi olduğunu vurguladı. Mustafa Taviloğlu, proje için gece gündüz 15-20 gün aralıksız çalışıldığını hatırlatarak şöyle konuştu: “Gelecek olan ziyaretçileri tavsiyem; bu işlerin nereye geldiğini, Türkiye’nin nereye geldiğini, bizim mimarlarımızın, bizim insanımızın zevkinin nerede olduğunu, ona bizim de ne kadar katkıda bulunduğumuzu, burada da neler olduğunu görmeleri için burayı muhakkak gezmeye gelmeleri gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!