10 gemiye 170 milyon dolar

Güncelleme Tarihi:

10 gemiye 170 milyon dolar
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2013 00:00

127 milyon ton petrol ve petrol ürünüyle dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden biri olan Palmali Holding, gemi inşa konusunda Türkiye’de söz sahibi olan Yardımcı Grup ile ‘Armada tip’ diye tanımlanan petrol taşımada kullanılmak üzere 10 geminin yapımı için anlaştı.

Haberin Devamı

127 milyon ton petrol ve petrol ürünüyle dünyanın en büyük deniz taşımacılığı şirketlerinden biri olan Palmali Holding, gemi inşa konusunda Türkiye’de söz sahibi olan Yardımcı Grup ile ‘Armada tip’ diye tanımlanan petrol taşımada kullanılmak üzere 10 geminin yapımı için anlaştı. Palmali Holding Başkanı Mübariz Mansimov, Yardımcı Grup ile 5+5 olarak anlaşma sağlandığını ifade ederek gemilerin Tuzla’da Yardımcı Tersaneleri’nde inşa edileceğini kaydetti. Mansimov, “Gemilerin hepsi Rusya iç sularında, Hazar ve Karadeniz arasında Volga kanalında çalışacak. Armada tip 7 bin tonluk gemiler” diye konuştu.

İŞÇİLERE 58 MİLYON LİRA

Yardımcı Grup Başkanı Servet Yardımcı da “Bizim için çok önemli bir gün. Değeri 160-170 milyon dolar” dedi. Global krizden sonra Tuzla’daki tersanelerde gemi inşa işinin durma noktasına geldiğini belirten Yardımcı, “Bu gemiler 140 metre boyunda. 16.6 metre eninde. 7 bin detveit ton kapasiteye sahip, petrol taşıyan gemiler. Bu 10 gemi 5 yıllık bir periyotla yapılmış olacak. Bu süre zarfında 500 kişiye iş imkanı sağlayacak. Yaklaşık 58 milyon lira işçilerimize ödenecek” dedi.
Gemi yan sanayine yeni iş olanakları ortaya çıkacağını ifade eden Servet Yardımcı, “Yan sanayinde de ayrıca bin kişiye iş olanakları sağlanacak. Bunun maddi karşılığı da 65 milyon lira. Türkiye’deki üniversitelerden mezun mühendislerimize iş imkanları ve yeterli mesleki tecrübe kazandıracağız. Bu proje gemi sanayinde başka siparişlerin de önünü açmış olacaktır. Bu sipariş haberinin diğer siparişlerin de önünü açacağına inanıyorum. İlk teslimat 18 ay sonra. Sonra her 3 ayda bir gemi teslim edeceğiz. 5 yılda 10 gemiyi bitirmiş olacağız” dedi.

Haberin Devamı

Mansimov, gemi sayısını 280’e çıkarıyor

DÜNYANIN en büyük deniz taşımacılığı şirketleri arasında yer alan Palmali Holding, Yardımcı Grup ile ‘Armada tip’ diye tanımlanan petrol taşımada kullanılmak üzere 10 geminin yapımı için anlaştı. Gemiler 5 yıl içinde teslim edilecek.

Yeni marina

MANSİMOV, bundan sonra da marina ihalelerine gireceklerini ve yapacakları bir marina projesini yakında açıklayacaklarını ifade etti. Mansimov, futbolla ilgili de  “Ben sadece taraftarım. Beşiktaşlıyım. Sponsorluk olabilir ancak yatırım düşüncemiz yok” dedi. Mansimov, “Beşiktaş’ın yeni stadına isim sponsoru olma gibi bir düşünceniz var mı” yönündeki soruya da, “Öyle bir şey mi arıyorlar?” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

U-20 Türkiye için fırsat

TFF Başkan Vekilliği görevini de sürdüren Servet Yardımcı, 21  Haziranda Türkiye’de start alacak FIFA U-20 Dünya Kupası ile ilgili şunları söyledi: “U-20, dünya kupasından sonra ikinci en büyük organizasyon. İstanbul, Bursa, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Trabzon ve Rize’de 24 ülkenin katılımıyla oynanacak. 190 ülkede naklen yayınlanacak. Türkiye ve bu şehirlerimiz için çok önemli bir fırsat.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!