1 yıl aradan sonra tekrar zirveye çıktı

Güncelleme Tarihi:

1 yıl aradan sonra tekrar zirveye çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2013 00:00

Yaşadığı seks skandallarının ardından golfe ara veren ve kötü itibarı sebebiyle pek çok markanın sponsorluk anlaşmalarını iptal ettiği Tiger Woods, Forbes’un en çok kazanan sporcular listesinin zirvesine bir yıl aradan sonra geri döndü.

37 yaşındaki dünyaca ünlü golf oyuncusu Tiger Woods, 78.1 milyon dolarlık kazancıyla listesinin ilk sırasında yer aldı.

FEDERER’E KAPTIRMIŞTI

Woods,2012 yılında zirvedeki yerini dünyaca ünlü tenis oyuncusu Roger Federer’ kaptırana kadar 11 yıl boyunca art arda dünyanın en çok kazanan sporcusu unvanının sahibi olmuştu. Bu yıl Forbes tarafından hazırlanan dünyanın en çok kazanan sporcuları listesinde ikinci sırayı, toplamda 71,5 milyon dolarlık kazancı ile Roger Federer aldı.

NBA TAKİPTE

Üçüncülük ise 61.9 milyon dolarla dünyaca ünlü NBA yıldızı Kobe Bryant’in oldu. Bryant’ı 59.8 milyon dolarlık gelirle bir başka NBA oyuncusu olan LeBron James takip etti. Amerikan futbolu oyuncusu Drew Brees 51 milyon dolar kazanarak listenin 5. sırasında yer alırken, yine Amerikan futbolunun devlerinden olan Aaron Rodgers 49 milyon dolar ile 6. oldu.

AVRUPA’DA BECKHAM

Listede en çok kazanan İngiliz sporcu ise 8. sırada yer alan David Beckham oldu. Ancak geçen yıl 47 milyon dolar kazanan yıldız, gelirinin yanlızca 5.2 milyon dolarlık bir bölümünü spordan elde etti. Dünyanın en iyi futbolcuları arasında gösterilen olarak Ronaldo ve Messi ise 9 ve 10’uncu sıralarda yer alarak Beckham’ın gerisinde kaldı. 2012’de Cristiano Ronaldo 44 milyon, Lionel Messi ise 41,3 milyon dolar toplam gelir elde etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!