1 milyar dolar yatırdı, 2 yılda 4 milyar dolarlık değere ulaştı

Güncelleme Tarihi:

1 milyar dolar yatırdı, 2 yılda 4 milyar dolarlık değere ulaştı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2009 00:00

İlk konut projesi Toskana Vadisi ile 2006 yılında Türkiye pazarına giren Emaar, iki yılda 1 milyar doları aşan yatırım yaptı.

Emaar Türkiye CEO’su Ozan Balaban, "Yaptığımız yatırımlarla 4 milyar dolarlık proje değerine ulaştık. Konut dışında alışveriş merkezleri, iş merkezleri, ticari yatırımlar, sağlık ve otelcilik sektörleri ile büyümeyi hedefliyoruz. Libadiye’deki ofis, otel, daire, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projemiz için de 1.8 milyar dolarlık yatırım yapmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönem için Emaar Türkiye’yi gayrimenkul yatırım ortaklığı (GYO) haline getirip ardından da halka açılmayı düşünüyoruz" dedi.

1.8 milyar dolarlık proje

İstanbul’daki ikinci projelerini, Toprak Grubu’ndan 403 milyon dolara aldıkları Libadiye’deki arazide inşa edeceklerini belirten Balaban, şu bilgileri verdi: "73 dönüm alan üzerinde inşa edilecek projede alışveriş merkezi, 5 yıldızlı bir otel ve farklı metrekarelerde tasarlanmış rezidans ve daireler yer alacak. Projeyi dünyanın yaşayan en büyük 5 mimarından birisi inşa edecek. Projenin çıkış noktasını dünyada örnekleri görülen, bulunduğu şehir ile özdeşleşen yapılar oluşturuyor. Bu nedenle iddialı bir mimari hedefliyoruz. Projenin ön tanıtımı ekim ayında, lansmanı ise Nisan 2010’da yapılacak. Fiyatlar için kesin bir rakam söylenemez ancak 300 bin ile 1.5 milyon dolar aralığında olabilir."

AVM yatırımları

Balaban, konuttan sonra alışveriş merkezi projelerine önem verdiklerini ifade ederek şunları söyledi: "Alışveriş merkezi projesini geliştirmenin yanı sıra, işletmesini de üstleneceğiz. Ayrıca, kendi markalarımızla da kiracı olarak yer alacağız. Yani, alışveriş merkezi projesinin geliştiricisi olmanın dışında aynı zamanda kiracı ve işletmecisiyiz. Toskana Vadisi’nindeki AVM, eğlencenin yanı sıra lüks markaların outlet’i şeklinde tasarlanıyor. Libadiye’deki projemizde de eğlence konsepti ön plana çıkacak. AVM’lerin temalı olması gerekiyor. Her yaştan insanı sıkılmadan içeride tutabilmeli. Libadiye’deki projemiz bu nitelikte olacak."

Projenin tamamı 2014’te tamamlanır

EMAAR’
ın ’küçük kasabalar’ inşa ettiğini aktaran Balaban, "Toskana Vadisi’nde, toplam 550 villanın yanı sıra alışveriş merkezi, otel, ofis ve hastane yer alacak. Projenin toplam yatırım bedeli 750 milyon doları bulacak. Projenin ilk etabı için 250 milyon dolar yatırım yaptık, arazi yatırımlarımız da 150 milyon doları aştı. Şu ana kadar ilk etaptaki 174 evin yüzde 80’inin satışını gerçekleştirdik. İlk faz teslimleri de başladı. İlk fazda büyüklükleri 395 ile 940 metrekare arasında değişen fiyatları 800 bin dolar ile 3 milyon dolar arasında değişen daireler yer alıyordu. İkinci fazda ise daha küçük metrekareli ikiz villa ve villa daire olmak üzere 104 villa bulunacak. Bu etabın satışları için 2010 baharını bekliyoruz. Hastane inşası ise 2010 sonunda başlar. Emaar’ın dünyada Houstan Methodist hastanesi ile genel bir anlaşması var. Buradaki hastane için de görüşmeler sürüyor. Tüm kasabanın bitmesi 2014 yılını bulur" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!