1.5 milyar Euro'luk yatırım

Güncelleme Tarihi:

1.5 milyar Euroluk yatırım
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2016 19:48

Rönesans Gayrimenkul, alışveriş merkezi (AVM) ağırlıklı 9 proje için 1.5 milyar Euro’luk yatırım yapacak. Halen sahibi ya da ortağı olduğu 10 AVM’si bulunan firma, 1 milyon nüfuslu her ilde 1 AVM yapmayı hedefliyor.

Haberin Devamı

RÖNESANS Gayrimenkul Yatırım, 3 tanesi inşaat halinde 6 tanesi arsası alınmış ya da planmış 9 yeni alışveriş merkezi (AVM) yatırımı yapacak. Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özgümüş, bu 9 AVM, ofis ve karma kullanımlı proje için 1.5 milyar Euro’luk yatırım yapılacağını belirterek, hedeflerinin Türkiye genelinde nüfusu 1 milyonun üzerindeki tüm şehirlere AVM yapmak olduğunu açıkladı.

Halen sahibi veya ortağı oldukları 10 AVM ile sektörde ‘yatırımcı ve işletmeci’ olarak faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Özgümüş, “Yeni AVM’lerde yaklaşık 8 bin kişiye istihdam imkanı sağlanacak. Mevcut AVM’lerimizde ise 20 bin kişiye istihdam sağlandı” dedi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Hasan Şimşek ise İnşaatı devam eden 3 proje hakkında, “Bunlardan biri Küçükyalı’da otel ve AVM projesi. 5 yıldızlı otel için uluslararası bir zincirle görüşüyoruz. Hilltown adını verdiğimiz AVM’nin 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olacak. Yine Maltepe’de 60 bin metrekare kiralanabilir alana sahip AVM, konut ve ofis bloklu projemiz var. Konut bloku Eylül ayında satışa çıkacak. Her iki projenin açılışı 2017 yılında olacak. Üçüncü projemiz İzmir’de. Optimum İzmir’i büyüteceğiz. 60 bin metrekareden 86 bin metrekareye çıkaracağız. İzmir’de 3 projemiz daha olacak. Eskiden Carrefour olan yeri aldık AVM yapacağız. Tekfen ile ortak konut, ofis ve AVM projemiz var. Deniz kenarında konut ağırlıklı bir projemiz de olacak. Bursa Nilüfer programımızda. Antalya’da yer arıyoruz. Konya ve İstanbul’un Avrupa yakası hedefimizde. Singapurlu ortağımızın desteği arkamızda, satılık AVM de bakıyoruz.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!