1.3 milyarlık halka arz

Güncelleme Tarihi:

1.3 milyarlık halka arz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2013 00:00

Emlak Konut GYO, ikincil halka arzla ödenmiş sermayesini 2 milyar 500 milyon liradan 3 milyar 800 milyon liraya çıkarıyor.

Haberin Devamı

BORSA İstanbul’da işlem gören en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olan Emlak Konut GYO, haziran ayında gerçekleştireceği paylarının ikincil halka arzıyla ödenmiş sermayesini 2 milyar 500 milyon liradan 3 milyar 800 milyon liraya çıkarıyor. Halk Yatırım Menkul Değerler AŞ liderliğinde gerçekleştirilecek ikincil halka arzın, yurtdışındaki liderliğini ise Merrill Lynch International üstlendi. Söz konusu ikincil halka arzla birlikte şirket, 1 milyar 300 milyon lira nominal değerdeki hisseyi halka arz edecek. Bu, Türk sermaye piyasasının en büyük halka arzlarından biri olacak.

SATMAMA TAAHHÜDÜ

5-7 Haziran 2013 tarihleri arasında talep toplanacak olan halka arzda fiyat aralığı 2.65 - 3.10 TL seviyesinde belirlendi. Halka arz edilen hisselerin yüzde 80’i yurtdışı kurumsal yatırımcılara, yüzde 10’u yurtiçi bireysel yatırımcılara ve kalan yüzde 10’u ise yurtiçi kurumsal yatırımcılara tahsis edildi. Emlak Konut ve TOKİ halka arzdan sonra 180 gün boyunca hisse senedi satmama taahhüdü veriyor. Ayrıca halka arz gelirinin yüzde 10’una kadar olan kısım fiyat istikrarını sağlamak için kullanılabilecek.

DÜNYA MARKASI

Halka arzdan elde edilecek net gelirin çoğunluğunun yeni arsa alımları ve ilgili yatırımları finanse etmek için kullanılması planlanıyor. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, dünya markası olma yolunda ilerleyen şirketin, geleceğin şehirlerini yaratmak üzere gücünü paylaşmak için ikincil halka arz kararı aldığını söyledi. Kurum, “Hükümetin 2B düzenlemesi, mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm seferberliği ve konutlarda yeni KDV düzenlemeleri gayrimenkul sektörü ve kentlerin gelişimi açısından büyük bir fırsat oluşturdu. Bu fırsat ortamını, bu atmosferi dünya markası olma yolunda gücümüzü artırmak üzere değerlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kaynakla arsa alacak
MURAT Kurum, şirketin ikincil halka arzdan gelmesi beklenen yeni kaynakla arsa portföyünü daha da zenginleştirmeyi hedeflediğini söylerken, satın alınan arsaların genel olarak 2 yılda proje olarak dönüşümünün sağlandığını, ortalama olarak en fazla 5 yıl içinde de şirketin finansal tablolarına karlılık olarak yansıdığını ifade etti.

Haberin Devamı

31 projede, 16 bin bağımsız bölüm

1953’te kurulan Emlak Konut GYO, 2010 yılında ilk halka arzını gerçekleştirdi. 59 proje dahilinde 53 binden fazla bağımsız bölümün satışını gerçekleştiren Emlak Konut GYO, toplamda 4 milyon 700 bin metrekare üzerinde 31 projeyi tamamladı. 31 Mart 2013 tarihli finansal tablolara göre, şirket ihale edilmiş ve 3 milyon metrekare üzerinde yükselen 31 proje ile 4.9 milyon metrekare arsa ve 16 bin 550 adet satılabilir bağımsız bölüme sahip.
2012’de 523 milyon lira net kar eden şirketin 31 Mart 2013 itibariyle net kârı 270 milyon lira.  Aktif değeri 9 milyar 155 milyon lira olan şirketin özkaynaklarının toplamı 4 milyar 478 milyon lira.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!