1.3 milyar lira daha yatıracak 5 bin konut yapmaya soyunacak

Güncelleme Tarihi:

1.3 milyar lira daha yatıracak 5 bin konut yapmaya soyunacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2011 00:00

Dumankaya, Halkalı’da aldığı Temapark ile devlet hastanesinin arasındaki araziye sağlığın ön plana çıktığı karma proje yapacak. Ayrıca Tuzla-Aydınlı’da ve Bahçeşehir’de 4 proje hazırlayan firma, Anadolu yakasında yeni arazi için görüşüyor. Dumankaya, bu projelerle 5 bin konuta ulaşacak ve 1 milyar 350 milyon lira yatırım yapacak.

Haberin Devamı

FRANSA’da düzenlenen gayrimenkul fuarı MIPIM’de, stand açan Türk firma sayısı 5 olurken, Türkiye’den sektör temsilcileri de yeni trendleri takip etmek ve yatırım fırsatlarını değerlendirmek için fuarı izledi. Anadolu yakasında gerçekleştirdiği projelerle tanınan Dumankaya’nın Yönetim Kurulu Üyeleri Ali ve Uğur Dumankaya da MIPIM’de yer alan sektör temsilcileri arasındaydı. Halkalı’daki Temapark ile devlet hastanesi arasındaki araziyi Emlak Konut GYO’nun düzenlediği ihaleyle alan Dumankaya, burada sağlığın ön plana çıktığı bir karma proje yapacak. Devlet hastanesini tamamlayacak nitelikte, poliklinikler, eczane, muayenehane olabilecek ticari sağlık alanlarının yer alacağı projede, bunun yanı sıra alışveriş merkezi, otel-rezidans da planlanıyor.
Emlak GYO’dan ilk arazi
Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dumankaya, bu yıl Halkalı’ya hızlı bir giriş yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: ”Emlak GYO’nun 1.5 ay önce düzenlediği ihalede 82.5 milyon lira taahhüt ederek, 31 dönümlük araziyi aldık. Daha önce Emlak Konut GYO’nun düzenlediği 4 ihaleye girdik ancak 3’ünü kazanamamıştık. Temapark ile devlet hastanesi arasında yer alan arazide devlet hastanesinin tamamlayıcı yanı olacak bir proje yapmayı düşünüyoruz. İçinde sağlık ve perakendenin olduğu, otel-rezidansın bir arada bulunduğu karma bir proje olacak. Bir kule etrafında projedeki detaylar şekillenecek. Yatırım bedelini 270 milyon lira olarak öngördük. Ekim ayında çıkarmayı düşünüyoruz. Sağlıkla ilgili alanlar için de bir çok gruptan destek alıyoruz. Hata yapmak istemiyoruz.”
3 lansman bir arada
Bu yıl gerçekleştirecekleri diğer projeleri anlatan Ali Dumankaya, “Adres projelerimizin 6’ncı versiyonu nisan ayının başında 300-350 konutluk yeni bir proje olarak geliyor. Nisan sonu gibi de Aydınlı bölgesinde 3 projenin lansmanını birlikte yapacağız. Bu projelerde 550 konut ve 50 villa olacak. Ayrıca Bahçeşehir’de devam eden Dumankaya Modern projemizin yanındaki parseli almıştık. Burada 1400-1500 arasında bir daire olacak” diye konuştu. Dumankaya, Anadolu yakasında da yeni bir arsa için görüşme yaptıklarını da sözlerine ekledi.
1.3 milyar lira
Uğur Dumankaya, bu yılın ikinci yarısında hayata geçirecekleri bu projeler için 1 milyar 350 milyon lira yatırım yapacaklarını ve 5 bin konuta ulaşacaklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Şirket olarak ulaştığımız en büyük rakam olacak. Bu yıl 250 milyon liranın üzerinde satış geliri bekliyoruz. Asıl satışa yansıma ve hızlı büyüme gelecek yıl olacak.”

Haberin Devamı

Spor kulubü kurdu yeni iş alanı yarattı

Haberin Devamı

ALİ Dumankaya, Spor Aktif şirketi kurarak Spora markasını yarattıklarını da anlattı. Dumankaya, bu spor kulüplerinin her projede olması için çalışacaklarını belirterek, “Sağlıklı yaşamı ön plana çıkartan, yüksek teknolojinin kullanılacağı yeni bir iş kolu yarattık” dedi. Dumankaya, akıllı evlerle ilgili de teknoloji firması kurduklarını kaydetti.

Bahçeşehir projesi için MIPIM’den ilham aldı

MIPIM hakkında değerlendirme yapan Uğur Dumankaya, “Bu yıl fuarda ziyaretçi açısından hareketlenme var. Ancak 3 yıl önce, krizden önceki fuarlar fırtına gibi olur derken, Bahçeşehir’de gerçekleştirecekleri projenin konseptini MIPIM’de sonuçlandıracaklarını söyledi. Dumankaya, “Fuardan ilham aldık, değişik birşey yapmayı istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

GYO’yu kurup 2012’de halka açma planı var

GAYRİMENKUL Yatırım Ortaklığı (GYO) kurmaya karar verdiklerini hatırlatan Uğur Dumankaya, “Projelerin ruhsatlarını alıp portföyümüze kattıktan sonra GYO kuracağız. Bu aşamadan sonra da halka açılmak için 3 ay süremiz olacak. 2012’nin ilk yarısına kadar halka açılmayı hedefliyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!