1.2 milyar dolarlık Antepia modeli diğer illere uzanacak Cezayir’de yatırıma başlayacak

Güncelleme Tarihi:

1.2 milyar dolarlık Antepia modeli diğer illere uzanacak Cezayir’de yatırıma başlayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 07, 2011 00:00

Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik, 1.2 milyar dolarlık yatırım değeri olan Antepia modelini başka illere yaymak için teklifleri değerlendirdiklerini söyledi. Çelik, Cezayir’de planladıkları 350 milyon dolarlık yatırımda inşaata başlama noktasına geldiklerini vurguladı.

SİNPAŞ Yapı, 2011 yılında 5 projeyi yürütüyor. Sinpaş Yapı Genel Müdürü Ahmet Çelik’in verdiği bilgilere göre, bu yıl Kelebekia projesinin yanında Sancaktepe’de 120 konutluk butik proje hazırlığında olan Sinpaş Yapı, Sultanbeyli’de ise 700 konutluk yeni bir proje yapacak. Yeni illerden teklif alan Sinpaş Yapı, Gaziantep’te GAP’tan sonraki en büyük yatırım olan Antepia’nın benzerini diğer illere taşıyacağının da sinyallerini veriyor. Cezayir’de konut, ofis ve alışveriş merkezinden oluşan projenin inşaatı bu yıl başlarken, perakende alanında yatırım hazırlığı var.

Cezayir’de perakende hazırlığı

Cezayir’de yerli ortakları ile gerçekleştirdikleri konut, ofis, alışveriş merkezinden oluşan toplam 350 milyon dolarlık projenin çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Çelik, şunları söyledi: “Projenin konsept çalışmasını, inşaatını, satış ve pazarlamasını biz gerçekleştiriyoruz. Alışveriş merkezinin kiralaması da bize ait. İnşaatta kullanılan ürünlerin büyük kısmını Türkiye’den götüreceğiz. Bu yıl inşaatına başlayacağız. Alışveriş merkezinin dışında, 200 milyon Euro’luk bir hasılat beklentimiz var. Cezayir’de üzerinde çalıştığımız bir çok proje var ama biz önce tanımak istiyoruz. Ortağımızdan yeni talepler geliyor. Diğer sektörler için de teklif alıyoruz. Değerlendirme aşamasındayız, perakendeyle ilgili çalışmalarımız da olacak.”

Çimento firmasından arazi
/images/100/0x0/55eb0d6cf018fbb8f8a7ef27


Çelik, şu anda satışları devam eden Sancaktepe’deki Kelebekia projesinin yanında yeni projeye başlayacaklarını söyledi. Çelik, “120 konutluk butik bir proje olacak. Yatırım bedeli ise 30 milyon lira. Arazisini 2010’un son döneminde bir çimento firmasından satın almıştık” diye konuştu. Bu projenin yanı sıra Sultanbeyli’de 700 konutluk projeye hazırlandıklarını belirten Çelik, Ankara Güneypark’ın da bu yıl başlayacağını ifade etti.

Yeni illere gidecek

1.2 milyar dolarlık yatırım değeriyle Gaziantep’te inşa ettikleri Antepia projesini hatırlatan Çelik, “Bu büyüklükte bir yatırım götürmemiz için diğer illerden arazi sahipleri ve yerel idareler teklif getiriyor.Teklifleri değerlendiriyoruz” diye konuştu.

45 milyon dolarlık yapı malzemesi sattı

YURTDIŞINDAKİ diğer faaliyetleri hakkında da bilgi veren Ahmet Çelik, “Katarlılarla ortak yapı malzemesi satışı yapan Constrall faaliyetlerine devam ediyor. Yaklaşık 1.5 yılda 45 milyon dolarlık yapı malzemesi satışı gerçekleştirdik. Belarus’ta bir proje gerçekleştirecektik. Kriz nedeniyle askıya aldık. İnşaatını yapmadık, idari izin süreçlerinde kaldı. Belarus’taki partnerimiz yatırımlarını durdurmuş noktada. Bu nedenle yurtdışında başka bir faaliyetimiz bulunmuyor” diye konuştu.

Ottomare Suites’e İtalya ve İran’dan gelenler oldu

SİNPAŞ ve Barwa işbirliğiyle hayata geçirilen Ottomare Suites’in Bakırköy sahil yolu üzerinde otel ve apart ünitelerden oluştuğunu anlatan Ahmet Çelik, şöyle konuştu: “Ottomare projesinde, 56 farklı tipte toplam 355 suit yer alıyor. Tanıtıma çıkmadan ön satışına başlanan projenin yüzde 50’sinin satışı gerçekleştirildi. Ottomare projesinde suit fiyatları 545 bin TL ile 3 milyon 784 bin 500 TL arasında değişiyor. Sanayici ve tekstilci iş adamlarından ilgi gördük. Azerbaycan, İtalya, Katar, Estonya ve İran’dan da alanlar oldu. Bu ay bir tanıtım kampanyasına başlayacağız.”

Eroğlu, ikinci Lounge projesini çıkardı, 3 projeyi işaret etti

EROĞLU, İstanbul Halkalı’da devam eden İstanbul Lounge projesinin ikincisini de aynı bölgede 6 ay sonra 120 milyon liralık yatırımla satışa sundu. İstanbul Lounge-2’de fiyatları 86 bin 500 ile 580 bin 300 lira aralığında olan, 39 ile 259 metrekare arasında değişen büyüklüklerde toplam 605 konut bulunuyor. Eroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, önümüzdeki 3 ayda Florya, Merter ve Bursa projelerini satışa çıkaracaklarını belirterek, “2010 yılından itibaren toplamda 2.5 milyar liralık projeleri hayata geçirmeye başladık. Hızlı bir şekilde diğer projelerimize devam ediyoruz” dedi. Eroğlu, benzer konseptteki projeleri tek marka altında toplama kararı aldıklarını belirtti.Eroğlu Satış ve Pazarlama Direktörü Aybars Kızılsencer ise minimum yüzde 5 peşinatla satışına başlanan konutlar için anlaşmalı bankalardan 12-60 ay için yüzde 0.74, 72-120 ay için ise yüzde 0.77 faizle kredi kullanma imkanı sağlanabildiğini, kaydetti.

Çimentonun inşaattaki payı yüzde 4’ü geçmez

İNŞAAT maliyetlerindeki artışın çimento fiyatlarından kaynaklandığı iddialarına yanıt veren Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) Başkanı Adnan İğnebekçili, “Son dönemde inşaat sektörü adına görüş bildirdiği anlaşılan bazı kişilerin, konut sektöründeki fiyat artışlarını çimento fiyatlarındaki artışa bağlayan açıklamaları tarafımızdan üzüntüyle takip ediliyor. Konut sektöründeki fiyat artışlarını sadece çimento fiyatlarına ilişkilendirme çabalarının gerçekle bir ilgisi olmayıp, tüm dünyada gösterdiği başarı ile kendini kanıtlamış olan sektörümüze yönelik vahim bir haksızlık olarak addediyoruz” diye konuştu. Çimento şirketlerinin sürekli yüksek fiyat tartışması ile gündeme taşınmasının sadece sektöre değil, ülke ekonomisine de zarar verdiğini söyleyen İğnebekçili, şu açıklamayı yaptı: “Çimentonun konut maliyetindeki payı sadece yüzde 4’ tür. Toplam inşaat maliyetinde yüzde 4 etkisi olan bir sektörün, konut fiyat artışlarında birinci unsur olarak gösterilmesinin haklı gerekçesi olamaz.”

MIPIM’in açılışında İstanbul tanıtılacak

ZORLU Gayrimenkul, Fransa’nın Cannes şehrinde yarın başlayıp 11 Mart’a kadar devam edecek dünyanın en prestijli gayrimenkul buluşması MIPIM 2011’de Zorlu Center ve Zorlu Levent projelerini tanıtacak. Ayrıca MIPIM 2011’in 8 Mart’taki açılış gecesi sponsorluğunu da Zorlu Center projesi üstlendi. Zorlu Center’in ev sahipliğinde gerçekleştirilecek açılış gecesi eski İstanbul ve modern İstanbul konseptleri kapsamında yaklaşık 6 bin kişilik özel konuğu ağırlayacak. Açılış gecesi için Türkiye’ye özel gösterilerin de hazırlığını yapan Zorlu Center, böylece İstanbul’un tanıtımını da gerçekleştirecek. Gecede İstanbul’un değerleri olan, Mısır Çarşısı, Türk müzikleri, Türkiye’ye özel yemek ve içecekler sunulurken, modern İstanbul konsepti içerisinde ise İstanbul siluetini oluşturan şehir görselleri katılan ziyaretçilerle paylaşılacak. Zorlu Center, ayrıca “Regeneration and Masterplanning” kategorisinde “MIPIM Architectural Review Future Project Awards 2011 ödülünü kazanmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!