Avusturya'ya 10 sporcu gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Avusturyaya 10 sporcu gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 25, 2013 16:30

Alaattin Karaca, Avusturya'nın Imst kentinde düzenlenecek şampiyonaya Türkiye'den 10 sporcunun katılacağını belirtti.

Haberin Devamı

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Karaca yaptığı açıklamada, 9'u erkek 10 kişiden oluşan Spor Tırmanış Genç Milli Takımı'nın 25-28 Temmuz 2013 tarihleri arasında Avusturya'nın Imst kentinde yapılacak Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılacağını söyledi.

Söz konusu yarışmada 40 ülkeden 492 sporcunun yer alacağını anlatan Karaca, "Şampiyona 4 gün sürecek. Faik Can Özen'in idareci, Murat Salim Şeren'in antrenör olarak katıldığı yarışmada Alper Hüseyin Hazar, Kamil Hayati Bertan, Rauf Nasır Karahan, Sinan Çakmak, Sevda Geyik, Turhan Enes Özer, Oğuz Kaan Beğeç, Umut Can Ayvaz, Mert Can Uludağ ve Sercan Sağır sporcu olarak mücadele edecekler" diye konuştu.

Geçen yıl ödeneksizlik nedeniyle Singapur'da yapılan Spor Tırmanış Dünya Gençler Şampiyonası'na katılamadıklarını ve yönetim olarak bunun üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Karaca, şunları kaydetti: "Bu yıl yine ödeneksizlik nedeniyle Avrupa Gençler Şampiyonası'na katılamayacaktık. 2013 Temmuz ayından sonra organize edilecek olan faaliyetleri yapamayacağımızı Türkiye Dağcılık Federasyonu sitesinden, dağcılık camiasına ve kamuoyuna duyurduk. Ancak son anda yarışmaya katılacak sporcuların ailelerinin desteğiyle Sakarya'dan bir firmanın sponsorluğunda yarışmaya katılma imkanımız oldu."

Göreve geldiklerinden bugüne kadar yaptıkları planlı ve programlı çalışmalarla dağcılık sporunun geliştiğini vurgulayan Karaca, ilk göreve başladığı 1998'de 25 olan aktif il sayısının bugün itibarıyla 76'ya yükseldiğini söyledi.

"Artık üç branşta faaliyet"

Karaca, 23 olan aktif kulüp sayısı 969'a, aynı tarihte 919 olan lisanslı dağcı sayısının ise 2013 Temmuz ayı itibarıyla 33 bin 115 ulaştığını belirterek, şunları kaydeti: "Geçmişte tek branşta faaliyet gösteren Türkiye Dağcılık Federasyonu bugün üç branşta faaliyet göstermeye başlamıştır. Artık üç branşta faaliyet gösteriyoruz. Ülkemizde her yaştan her meslek gurubundan isteyen herkes yasa ve mevzuatlarımıza uygun olarak Türkiye Dağcılık Federasyonu faaliyetlerine katılmaktadır. 1998 yılından sonra çok sınırlı bütçelerle ülkemizin doğusu, batısı, güneyi ve kuzeyi ile herkesin bu spora katılması sağlanmıştır."

Geçen yıl yapılan federasyon başkanlığı seçimlerinde demokratik şekilde yeniden başkan seçildiğini anımsatan Karaca, "Kazanmış olduğumuz deneyim ve tecrübelerle ülkemiz dağcılık sporuna hizmet etmeye çalışıyoruz. Ancak bazı engellemelere anlam veremiyoruz. Sporumuzdaki gelişmeleri detaylarıyla yetkililere yazdık, umarım büyüklerimiz bu yanlış uygulamalara dur diyecektir" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!