Avrupa’nın en büyüğü Prag

Güncelleme Tarihi:

Avrupa’nın en büyüğü Prag
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 23:11

Büyük sürprize imza atan USK Prag, Fenerbahçe’nin ardından finalde Ekaterinburg’u da 72-68 mağlup ederek Kadınlar Euroleague Şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

SALON: Kralovka Arena
HAKEMLER: Jasmine Juras (Sırbistan ***), Fabiana Martinescu (Romanya ***), Maka Kupaladze (Gürcistan ***)
1. PERİYOT: 12-17, DEVRE: 28-32, 3. PERİYOT: 40-50
EKATERİNBURG: Arteshina (*), Dominguez (*) 2, Gruda (***) 19, Parker (***) 27, Nolan (*) 2, Popova (*), Toliver (*) 4, Torrens (**) 12, Kobryn (*) 2
USK PRAG: Vaughn (***) 18, Vesela (***) 11, Petrovic (***) 13, Hanusova (*) 3, Burgrova (*), Palau (**) 3, Elhotova (*), Robinson (****) 24
5 FAULLE ÇIKAN: Robinson Dk. 39.30


Kadınlar Euroleague Final Four’una ev sahipliği yapan USK Prag, finalde Rus devi Ekaterinburg’u dize getirerek taraftarları önünde şampiyonluğa ulaştı. 4’lü finalin açılış maçında Dinamo Kursk’u saf dışı bırakan turnuvanın en büyük favorisi Ekaterinburg’u mağlup eden Çekler, büyük sürprize imza attı.


CİDDİYETİ ELDEN BIRAKMADILAR
Maçın özeti ise şöyleydi.. Ekaterinburg’un Ekaterinburg gibi başlamadığı maçta ilk çeyrek 17-12 USK Prag üstünlüğüyle geçildi. İkinci 10’da da ciddiyeti elden bırakmayan Çekler karşısında Gruda ve Parker ile sayılar bulan Ekaterinburg devreye 32-28 mağlup girmekten kurtulamadı.


ROBINSON İNANILMAZ İŞLER YAPTI
Üçüncü 10’da da Robinson önderliğindeki USK Prag, Vaugan ve Petrovic’in skorer oyunuyla son periyoda girerken de 50-40 öndeydi. Final çeyreğinde de senaryo bozulmadı Rusların yaklaşmasına izin vermeyen USK Prag, Euroleague Şampiyonu olma başarısı gösterdi.


KUPAYI DEMİREL VERDİ
Taraftarı önünde Euroleague Şampiyonluğuna ulaşan USK Prag'a şampiyonluk kupasını FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!