Karadeniz'de doğal gaz bulduk

Güncelleme Tarihi:

Karadenizde doğal gaz bulduk
Oluşturulma Tarihi: Ocak 12, 2007 09:21

Hilmi Güler, Karadeniz'de doğal gaza ulaştıklarını belirterek, 'İnşaahhal bu kış oradan doğal gazımızı alacağız' dedi. Güler, İran'ın doğal gaz kesintisinin siyasi olmadığını söyledi.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulu’nda Petrol Yasa Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında söz alarak milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Hilmi Güler, geçmiş yıllarda Türkiye’de enerji yolsuzlukları yapıldığını dile getirdi. Kaçakçılarla, soysuzlarla, yolsuzlarla uğraştıklarını kaydeden Güler, “Geçmişin pisliklerini süpürüp süpürüp bir yere atıyoruz. Sözüm Meclis'ten dışarı" diye konuştu.

Güler, önümüzdeki günlerde Mısır gazı için bu ülkeye gideceğini bildirirken, gazın Mısır, Ürdün, Lübnan ve Suriye üzerinden Türkiye'ye geleceğini anlattı. Boru hattının Türkiye'ye Kilis'ten gireceğini ve 350 kilometrelik bir hattın Türkiye'de bulunacağına işaret eden Güler, Mısır’a kredi sorunu halletmek için gideceğini söyledi. Güler, projenin hayata geçmesinden sonra ortak bir şirket kurarak milli “network”ten Avrupa'ya kadar gazın ulaşmasını sağlayacaklarını ifade etti.

Bakan Güler, iktidarları döneminde enerji yatırımlarının 7 kat arttığını ve hiç yapılmayan şeyleri yaptıklarını kaydederken, şöyle konuştu:

“Karadeniz'de petrol aranıyor. Bu, olacak şey değildi daha önce. Orada dalga iki direği devirdi diye, 'platform devrildi, facia oldu, battı, gitti' filan gibi bir sürü şeyler söylendi. Çok şükür doğal gaza ulaştık orada. İnşallah bu kış oradan doğal gazımızı alacağız. Biz sonuçların adamıyız. Biz yaptıktan sonra konuşuyoruz. Çok şükür Allah da bizi mahcup etmiyor.”

Güler, hem Karadeniz’de, hem Güneydoğu’da hem de birkaç yerde daha hem petrol hem de doğal gaz ümidi olduğunu anlatırken, “Matkabın ucu değmedikten sonra, 'var' veya 'yok' demiyoruz. Ama ümitliyiz. Çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu Petrol Kanunu, bunu biraz daha kolaylaştıracak” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!