Şortla, atletle, pantalonla, eşofmanla namaz kılınır mı ve abdest alınabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Şortla, atletle, pantalonla, eşofmanla namaz kılınır mı ve abdest alınabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

Namaz ibadetinin yapılmadan önce bilindiği üzere abdest alınması gerekmektedir. Abdestin geçerli olabilmesi için belirli şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Eksik olarak yapılan abdest, namaz açısından risk taşıyacaktır. Şortla, atletle, pantolonla abdest alınabilir mi? Şort, atlet ve eşofmanla namaz kılınabilir mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Namaz ve abdest, İslam dininin temelini oluşturmaktadır. Namazın layığı ile yerine getirilmesi için abdestin şartlara uygun olarak alınması gerekmektedir. Namaz ve abdest birbirini tamamlayan iki unsur olarak yer almaktadır. Abdest alırken ve namaz kılmadan önce gerekli olan tüm şartları yerine getirilmelidir.

Şortla, Atletle, Pantolonla ve Eşofmanla Namaz Kılınır mı?

Namaz, İslam dininin temelini oluşturmaktadır. Namazın doğru ve anlamlı olması için bazı kriterler yerine getirilmesi gerekmektedir. Namaz kılınmadan önce kıyafet olarak, göbek ile diz arası kapatılması gerekmektedir. Faziletin kazanılması için, mahrem olan yerlerin kapalı olması son derece önemlidir. Mezheplere göre farklılık gösterse de mahrem yerlerin kesinlikle örtümü olması gerekmektedir.

Haberin Devamı

Şortla, Atletle, Pantolonla ve Eşofmanla Abdest Alınır mı?

Gusül abdesti için iç çamaşır ile alınması uygun görülmüştür. Fakat normal abdest alınırken mahrem yerlerin kapalı olma şartıyla kol ve ayakların yarıya kadar açık olması bir sorun teşkil etmemektedir. Erkekler içinde atlet ile abdest alınması, evde çocuklarının ve eşinin yanında normal görünmektedir. Fakat dışarda o şekilde abdest alınması dini ve ahlak konusunda uygun görülmemektedir.

Kaynak: Diyanet kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/36/abdest-nasil-alinir-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!