Sabah ezanı okunmadan önce namaz kılınır mı? iİmsak vakti girince sabah ve yatsı namazı kılınabilir mi

Güncelleme Tarihi:

Sabah ezanı okunmadan önce namaz kılınır mı iİmsak vakti girince sabah ve yatsı namazı kılınabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

Namaz, günde 5 vakit kılınan bir farz ibadeti olarak ifade edilebilir. Namazın farzlarından birisi de vakit olarak bilinmektedir. Bu yüzden her vaktin namazının kendi vakitleri içerisinde kılınması gerekmektedir. En fazla araştırılan konulardan birisi de sabah ezanı okunmadan önce sabah namazının kılınıp kılınmayacağı olarak bilinmektedir. Sabah ezanı okunmadan önce namaz kılınır mı? İmsak vakti girince sabah ve yatsı namazı kılınabilir mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Sabah ezanı okunduktan sonra sabah namazı kılınabilmektedir. Ancak imsak vaktinin girmesiyle birlikte yatsı namazının vakti çıktığı için sabah namazının kılınabileceği de söylenmektedir. Sabah ezanı okunmadan önce de sabah namazının kılınıp kılınmayacağı ise imsak vaktine bağlı olarak ifade edilebilmektedir.

Sabah Ezanı Okunmadan Önce Namaz Kılınır mı?

Her vaktin namazı, kendi vakti girdiğinde kılınır. Namazın vakti girdiğinde bir sonraki namazın vakti girene kadar namazın kılınma süresinin olduğunu söylemek mümkündür. Yatsı namazından sonra ise sabah namazının vakti girmektedir. Ancak yatsı namazının vakti, imsak vaktinin girmesiyle birlikte çıkmaktadır. Bu durum ise sabah namazının ezan okunmadan önce de kılınıp kılınamayacağına dair sorular oluşturmaktadır. İmsak vaktinin girmesi ile birlikte güneşin doğuşuna kadar sabah namazının vaktinin devam ettiğini söylemek de mümkündür.

Haberin Devamı

İmsak Vakti Girince Sabah ve Yatsı Namazı Kılınabilir mi?

İmsak vaktinin girmesiyle birlikte yatsı namazının vakti çıkmaktadır. Bu durumda ise sabah namazı henüz okunmamış olsa bile sabah namazının kılınması mümkün olmaktadır. Ancak imsak vaktinin girmesiyle birlikte yatsı namazının vakti geçmiştir. Artık yatsı namazı kılınamaz sadece kazası kılınabilir. Ancak sabah namazının okunmasını beklemeden imsak vaktinin girmesiyle birlikte sabah namazı kılınabilmektedir. Yani sabah namazını kılmak için ezanın okunmasını beklemeye gerek yoktur. Sabah namazının vakti, güneşin doğuşu ile birlikte çıkmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!