Adetliyken namaz kılınır mı? Regl iken namaz kılınabilir mi?

Güncelleme Tarihi:

Adetliyken namaz kılınır mı Regl iken namaz kılınabilir mi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 11:35

Kadınları her ay yaşamış olduğu özel günlerde yani regl günlerinde, ibadet etmeleri konusunda farklı durumlar vardır. Bu konuda en sık araştırılan konulardan biri de regl iken namaz kılınıp kılınamayacağıdır. Adetliyken namaz kılınır mı? Regl iken namaz kılınabilir mi detayları ile derledik.

Haberin Devamı

 

Regl dönemi, kadınlara özel bir dönemdir ve hayız veya nifaz halleri içerisinde yer alır. Bu nedenle bu dönemde ibadetler daha sınırlıdır. İbadet konusunda dikkat ederek yapılmalıdır.

Adetliyken Namaz Kılınır mı?

Kadınlar tarafından belki de en çok merak edilen konulardan biri adet döneminde namaz konusudur. Diyanet bu konuda şöyle bir açıklamada bulunmaktadır;

Namaz kılmaz, oruç tutmazlar. Çünkü Hz. Peygamber bu durumdaki kadınların oruç tutmayacaklarını ve namaz kılmayacaklarını bildirmiştir.

Bu durumda adetliyken namaz kılmak doğru bir davranış değildir. Vakit, farz veya sünnet olarak değerlendirecek olursak hiçbir namaz adetliyken kılınmaz.

Regl İken Namaz Kılınabilir mi?

Kadınların regl döneminde yapabilecekleri ibadetler, normal günlere göre daha sınırlıdır. Çünkü adet dönemi dinimizde hayız veya nifas hali olarak sayılmaktadır. Dinimizde hayız veya nifas halinde olan bir kadın namaz kılmaz. Bu durumda regl döneminde de namaz kılınmaz. Bu durum doğru olmaz. Bazı ibadetleri regl dönemi sonrasında kaza etmek gerekir. Ancak vakit namazları regl döneminde kılınmadığı zamanların sonrasında kaza etmek gerekmez. Regl döneminden sonra namaz kılınmaya devam edilmelidir.

Haberin Devamı

Kaynak: Diyanet https://kurul.diyanet.gov.tr/Cevap-Ara/105/kadinlarin-hayiz-veya-nifas-hallerinde-yapamayacaklari-seyler-nelerdir-?enc=QisAbR4bAkZg1HImMxXRn5PJ8DgFEAoa2xtNuyterRk%3d

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!