Karaman bayram namazı saati 2024 Ramazan Bayramı || Diyanet Namaz Vakitleri takvimi: Karaman bayram namazı saat kaçta?  

Güncelleme Tarihi:

Karaman bayram namazı saati 2024 Ramazan Bayramı || Diyanet Namaz Vakitleri takvimi: Karaman bayram namazı saat kaçta
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2024 13:42

Karaman bayram namazı saat kaçta? 2024 Ramazan bayramı sabahı bayram namazı kılmak için cami ve mescitlere gidecek inananlar merak içerisinde bu sorunun cevabını araştırıyor. Hemen belirtelim ki tüm iller için olduğu gibi Karaman için de de bayram namazı saatleri Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hesaplanıp paylaşıldı. Karaman bayram namazı saat kaçta?  İşte Diyanet Namaz Vakitleri Takvimi 2024 Karaman bayram namazı saati...

Haberin Devamı

Karaman Bayram namazı saati, hemen her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan bayram namazını eda etmek için cami ve mescitlere gidecek inananlar tarafından merak edilip sorgulanıyor. Güneşin doğup kerahet vaktinin çıkmasına müteakip kılınan bayram namazı saati illere göre Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hesaplanıp paylaşıldı. Elzaığ bayram namazı saatleri de ine Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından tespit edildi. Peki, Karaman bayram namazı saat kaçta?  İşte Diyanet Namaz Vakitleri Takvimi 2024 Karaman bayram namazı saati...

KARAMAN BAYRAM NAMAZI SAAT KAÇTA?

Diyanet İşleri Başkanlığı Namaz Vakitleri Takvimine göre 2024 Ramazan Bayramı Karaman namaz saati "06.49" olarak tespit edildi.

BAYRAM NAMAZININ HÜKMÜ NEDİR?

Bayram namazı Hanefî mezhebinde, cuma namazının vücûb şartlarını taşıyan kimselere vâciptir. Şâfiî ve Mâlikîler'e göre müekked sünnet, Hanbelîler'e göre ise farz-ı kifâyedir.

Haberin Devamı

Bayram namazının sıhhat şartları, Hanefîler'e göre, hutbe hariç, Cuma namazının sıhhat şartları ile aynıdır. Sadece hutbenin hükmü bakımından aralarında fark vardır. Yani cuma namazında hutbe sıhhat şartı olduğu halde, bayram namazında sünnettir. Yine hutbe cuma namazında namaz-dan önce, bayram namazında ise namazdan sonra okunur.

BAKMADAN GEÇME!