El-Metin Ne Demek? El Metin Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Metin Zikrinin Fazileti İle Faydaları

Güncelleme Tarihi:

El-Metin Ne Demek El Metin Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Metin Zikrinin Fazileti İle Faydaları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2023 16:42

Metanet kelimesinden türetilmiş olan metin sözcüğü, kuvvetli, dirayetli ve şiddetli manasına gelir. Allah'u Teala'nın rahmeti sonsuz, azabı ise şiddetlidir. Kuranı Kerimde de din günü gelip çattığında Allah'ın rahmetinin gazabını aşacağı bildirilir. Merak eden okurlar için El-Metin esmasının Türkçe anlamını ve Ya Metin zikrinin faziletlerini derledik.

Haberin Devamı

El Metin esmasının ebced değeri 500'dür ve Cuma günleri zikredilmelidir. Kişiyi hastalıktan, beladan ve kazalardan koruyan El- Metin esması, Müslümanların, kafir ve münafıkların yaptığı kötülüklere karşı sabırlı ve güçlü olmasını sağlar.

 El-Metin Ne Demek ve Nedir?

 Birinci anlamı:  Çok sağlam, kavi, şiddetli ve güçlü olan.

 Allah, tüm eksikliklerden münezzehtir. Onun ismini herhangi bir noksanlıkla anan kişi küfür günahını işlemiş olur. Allah'ın sonsuz kudreti karşısında tüm kullar acizdir. O, can alıp verendir. Bunun bilincinde olan mümin kullar yalnızca ona ibadet eder ve yalnızca ondan yardım talep ederler.

 İkinci Anlamı:  Sıkıntı ve zorluk çekmeyen, her şeye gücü yeten.

 Allahu Teala kullarını her an koruyup gözetir. Ona yorgunluk ve uyku hali gelmez. O yaratılmış tüm varlıkların üstündedir. Kainatı ve canlıları hiçbir emsali olmadan yaratmıştır.

Haberin Devamı

 El- Metin Esması ve Türkçe Anlamı

 El Metin esması, yaratırken zorlanmayan, kavi ve çok sağlam olan demektir. Allah'ın gücü de kudreti ve rahmeti gibi sonsuzdur, sınırlandırılamaz.

El-Metin Ne Demek El Metin Esması Türkçe Anlamı Ve Ya Metin Zikrinin Fazileti İle Faydaları

 Ya Metin Zikrinin Fazileti ve Faydaları

 Ya Metin esmasını 99 kere zikretmek, kişinin imanını tazeler ve güçlendirir. Şeytanın vesveseleri ona tesir etmez. Küçük büyük tüm günahlardan uzak durmasını ve sadece hayra yönelmesini sağlar.

 Birçok din bilginine göre Esmaül Hüsnadaki en güzel isimlerden biri olan El- Metin esması, kişinin çektiği sıkıntılardan kurtarır. Allah'ı kalbinin derinliklerinde hisseden kul, dünyanın fani zevklerine sırt çevirip sadece ahiret için yaşar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!