Fenerbahçe, CSKA’dan değerli

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, CSKA’dan değerli
Oluşturulma Tarihi: Ekim 03, 2007 00:00

Fenerbahçe, dün akşam karşılaştığı CSKA Moskova’dan 4 Milyon Euro daha değerli bir takım.

Fenerbahçe’nin kadrosundaki futbolcuların toplam değeri 89 milyon 650 bin Euro iken, CSKA Moskova’nın toplam kadro değeri 85 milyon 750 bin Euro düzeyinde.

FENERBAHÇE’nin, dün akşam Şampiyonlar Ligi’nde karşılaştığı CSKA Moskova takımından daha değerli. Fenerbahçe’nin kadrosundaki futbolcuların toplam değeri 89 milyon 650 bin Euro’ya ulaşırken, CSKA Moskova’nın toplam kadro değeri Fenerbahçe’den 4 milyon Euro daha düşük, 85 milyon 750 bin Euro düzeyinde. Fenerbahçe’de en değerli futbolcu 11 milyon Euro değerindeki Alex de Souza. CSKA Moskova’nın en değerli oyuncusu ise 9.5 milyon Euro değerindeki Igor Akinfeev.

KIZILORDU TAKIMI: Sovyetler Birliği döneminde Kızıl Ordu’nun spor kulübü olarak kurulan CSKA Moskova, Doğu Bloku’nun çökmesinin ardından ülkede yaşanan ekonomik değişime paralel olarak hızlı bir gelişim gösterdi. Rusya’nın yeni zenginlerinden Roman Abramoviç’in petrol şirketi Sibneft’in sponsorluğunda pahalı transferler birbiri ardına yapılmaya başlandı. İngiltere’de Chelsea’yi satın aldığı için ikinci bir kulübü almasına izin verilmeyen Abramoviç, sponsorluk anlaşmalarıyla CSKA’ya 2004 yılından bu yana tam 54 milyon dolar aktardı. Halen kulübün en büyük gelir kaynağı da Abramoviç’in aktardığı paralar. Maçlarını 36 bin kişilik Dinamo Stadyumu’nda oynuyorlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!