Bilgisayar korkusunu yenin

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar korkusunu yenin
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yersiz korkularımıza bir yenisi eklendi: Bilgisayar korkusu. Belki farkında değilsiniz, ama bilgisayarlar günlük hayatımıza girdi. Evinizdeki bilgisayara tehlikeli bir aygıt gözüyle bakmaktan artık vazgeçin.

Bilgisayarı zevkle kullanabilmek için matematik uzmanı olmanıza gerek yok. Okulda matematiğiniz zayıf olduğu için bilgisayar kullanamayacağınızı sakın aklınıza getirmeyin. Biraz merak ve sabır, sizi bilgisayarla dost yapacaktır. Bilgisayarı nasıl kullanacağınızı öğrenmek için bu işi bilen bir yakınınızdan yardım isteyebilirsiniz. Ya da bir kursa gidip bilgisayar dünyasına girebilirsiniz. Bilgisayarı kullanmayı öğrenirken saatlerce ekran karşısında kalmayın. Egzersiz sürelerini kısa tutun. Aklınız karışırsa, bilgisayarın başından kalkın. Konuyla ilgili bir yazı ya da kitap okumayı deneyin.

Mektup yazmak, alışveriş listesi hazırlamak, telefon fihristi hazırlamak gibi işler için bilgisayarınızı kullanın. Zaman zaman makine size kötü bir şaka yapabilir. Yazdıklarınız silinebilir. Böyle şeyleri doğal karşılayın. Zamanla bilgisayarla yakın dost olacaksınız. Ve onun karşısından kalkmayı canınız istemeyecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!