Zeytinlikler bir kez daha kurtuldu

Güncelleme Tarihi:

Zeytinlikler bir kez daha kurtuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2022 07:00

Zeytinliklerin madene açılmasına ilişkin düzenleme bir kez daha Meclis’ten geri döndü. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Muhalefet ve kamuoyunda bu konuya ilişkin farklı bir ortam oluştu. Komisyon uygun görürse zeytinle ilgili maddenin çıkarılmasını teklif ediyoruz. Önümüzdeki yıllarda enerji krizi ortaya çıkarsa bunun vebali başına zeytin dalından taç yaparak bizi burada etkilemeye çalışan insanların üzerindedir” dedi. Meclis’e gelen köylüler, kararı sevinç gözyaşlarıyla kutladılar.

Haberin Devamı

Muğla Milas’tan “zeytinime dokunma” demek için Meclis’e gelen köylüler ile TEMA ve diğer doğa savunucusu dernekler sabah saatlerinde yağan yağmur altında teklifte imzası olan milletvekillerine imzalarını geri çekme çağrısı yaptılar. TBMM Enerji Komisyonuna muhalefet milletvekilleri başlarında zeytin dalından taçlar, ellerinde “zeytinime dokunma” resim ve pankartlarıyla girdiler. Dünyada gıda güvenliği, iklim krizi yaşandığına dikkat çeken vekiller, bu şartlar altında doğa talanı anlamına gelen, ormanların ve zeytinliklerin yok olmasına neden olacak düzenlemenin çekilmesi için önerge verdiler.

3 TERMİK SANTRAL İÇİN

Muhalefet milletvekillerinin ardından söz alan Ak Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Arkadaşlar tepkilerinde haklılar. Gördüğüm kadarıyla muhalefet ve kamuoyunda bu konuya ilişkin farklı bir ortam oluştu. Biz Avrupa’da enerji krizinin baş gösterdiği bir süreçte, 3 santralin çalışması kaygısı içindeyiz. Yoksa ona buna, şu kadar para değil derdimiz. Komisyon uygun görürse zeytinle ilgili, birinci maddenin çıkarılmasını teklif ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

AK Parti milletvekilleri, komisyon başkanlığına sunmak üzere hazırladıkları önergede, “Görüşülmekte olan kanun teklifinin birinci maddesinin teklif metninden çıkarılmasını arz ve teklif ederiz” yazdılar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!