Yüksek ökçeler Eskişehir’de kenetlendi, Pollyanna’yı girişimcilikte örnek aldı

Güncelleme Tarihi:

Yüksek ökçeler Eskişehir’de kenetlendi, Pollyanna’yı girişimcilikte örnek aldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2010 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Kadın Girişimciler Kurulu, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) ve Eskişehir İl Kadın Girişimciler Kurulu ile birlikte “İş Hayatına Kadın Dokunuşu” başlıklı panel düzenledi.

Kadının sosyal hayatta ve ekonomideki konumu açısından Türkiye’nin örnek illerinden Eskişehir’de son yıllarda artan kadın girişimci sayısı dikkat çekiyor. Birbirine kenetlenerek yeni projelerde yer alan kadınlar “Eskişehir’de yüksek ölçekler gücü” olarak anılıyor. Şehirdeki girişimci kadınlar özellikle renove edilen Odunpazarı’nda yaptıkları işlerle dikkat çekti.

ETO Başkanı Harun Karacan, odaya kayıtlı 12 bin erkek, 1800 kadın üye olduğu bilgisini veriyor. Eskişehir Kadın İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Rukizan Sızanlı da halk sağlığı ilaçları ve ilaçlamada faaliyet gösteren Çevre Ticaret’in sahibi. Sektörde 17 yıldır faaliyet gösteren Sızanlı 2000 yılında kendi alanında vergi rekortmeni olmuş. Kentpark’taki Petkon’s Ada Restaurant’ı işleten Selvihan Ekiz ve Odunpazarı’nda Kasr-ı Nur Cafe Restaurant’ı işleten Nurşen Çopur da kentte örnek kadın girişimcilerden. Genç Medikal’in sahibi Hüsniye Tali Ayrancıgil de bir diğer dikkat çeken genç kadın girişimci. Düzenlenen panelde Koton Yönetim Kurulu Eşbaşkanı, Coca-Cola Türkiye Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas ve Esenboğa Havalimanı’nın tek kadın mimarı Suzan Esirgen tecrübelerini hemcinsleriyle paylaştı.

Rol modelim Polyanna

TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Aynur Bektaş, Eskişehir’in Anadolu’da bir yıldız gibi parladığını belirterek “Bize gökten üç elma düşmeyecek. Kimse de bir şey vermeyecek. Gidip alacağız. Erkekler yürürken bizim koşmamız gerek. Türkiye’de kadının iş gücüne katılım oranı yüzde 28. Bizden kötü sadece Arabistan, Çad, Yemen var”dedi. Bektaş en sevdiği kitabın Polyanna olduğunu anımsatarak “Polyanna dünyanın gelmiş geçmiş en girişimci insanıdır. Her işe burnunu sokar, herkese iş bulmaya çalışır, çözüm üretir. Umutsuzluğa kapılmaz. Rol modelim o! Türkiye’de de o kadar çok kabullenme var ki. Ama bunun içinden iyileri bulup çıkarmalıyız” diye konuştu.

Ayrımcılık yoksa kalkınma daha hızlı

ŞEHİRDE birlik beraberlik varsa ve ayrımcılık yapılmıyorsa kalkınmanın çok daha hızlı olduğunu vurgulayan Aynur Bektaş, “Kadın girişimcileri harekete geçirmek için yola çıktık ve ticaret odaları bize çok destek oldu. Kadın ayrımı yoksa kalkınma daha hızlı oluyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!