Güncelleme Tarihi:
Türkiye pazarında genel hastaneler arasındaki rekabetin oldukça fazla olduğunu belirten Holoğlu, bunun yabancı yatırımcılar açısından riskleri de beraberinde getirdiğini bu nedenle spesifik tedavi alanlarında faaliyet gösteren hastanelerin artık daha çok ilgi çektiğini belirtti.
    Â
Romatem’in sadece fizik tedavi ve felçli kişilerin tedavisi alanlarında hizmet veren spesifik bir zincir olduğuna dikkat çeken Holoğlu, yabancıların da bu nedenle Türkiye’deki aracı şirketler vasıtasıyla kendileri ile temasa geçtiklerini belirtti.
Hedef Türk markası yaratmak
En büyük hedeflerinin fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dünyanın tanıdığı bir Türk markası yaratmak olduÄŸunu belirten HoloÄŸlu, bu nedenle hisselerinin tümünü satma gibi bir niyetleri olmadığını, çoÄŸunluk hissenin kendilerinde kalacağı bir anlaÅŸma üzerinde yoÄŸunlaÅŸtıklarını belirtti. Â
Bugüne kadar Avrupa ve ABD’den iki yabancı fon ile görüştüklerini belirten Holoğlu, gelecek hafta Körfez bölgesinden bir yabancı fon ile daha görüşeceklerini ve anlaşma yolu arayacaklarını ifade etti.
2005’de Samsun’da faaliyete geçen Romatem şu anda 6 hastanede toplam 300 yatak kapasitesine sahip. Zincirin 3 bin ayakta tedavi kapasitesi bulunuyor.
Hastaneler dışında Romatem’e bağlı 1000 civarında poliklinik de bulunuyor.
Sekiz kat büyüdü
Türkiye’de sağlık sektörü konusuna da değinen Holoğlu, sektörün son 5 yılda 8 kat büyüdüğünü ve ülkede enerji ile birlikte en çok ilgi çeken alan olduğunu belirtti. Sağlık Bakanlığı’nın son 10 yılda yaptığı yatırımlarının bu büyümede büyük etkisi olduğunu söyleyen Holoğlu Sosyal Güvelik Kurumu’nun özel sigorta şirketleri ve özel hastaneler ile yaptığı anlaşmaların sektörün önünü açtığını açıkladı.
dtursen@hurriyet.com.tr