Unicorn hedefi için fon kurdu

Güncelleme Tarihi:

Unicorn hedefi için fon kurdu
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2023 07:00

Türkiye online market pazarında hızlı büyümeye devam ediyor. 2022’yi 650 milyon liralık satış hacmiyle kapatan online indirim marketi BiSU da bu pazarın rüzgârını yakalayanlardan. Geçen yılı ciroda 15 kat büyüyerek kapattıklarını belirten BiSU Kurucu Ortağı ve CEO’su Ergin Üner’in hedefi Türkiye’nin ilk 10 unicorn’u arasına girmek. Bu hedef doğrultusunda İntegral Girişim Sermayesi Portföy Yönetimi tarafından BiSU Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kuruldu.

Haberin Devamı

BiSU paylarına yatırım yapacak fon da SPK’dan 19 Ocak tarihinde ihraç onayı aldı. Bu fon, BiSU’nun yüzde 5’ine kadar yatırım yapabilecek ve 7 yıllık bir yatırım süreci sonunda ya da halka arz durumunda yatırımcılara çıkış hakkı tanınacak.

DAMACANA SUYA ZAM BEKLENİYOR

Ergin Üner, toplama sürecinin ilk 10 gününde 1.25 milyon dolarlık yatırım taahhüdü aldıklarını da açıkladı. Damacana su fiyatlarına son dönemde yüzde 100’ün üzerine zam geldiğine de değinen Üner, “Burada temel etken suyun kendisinin maliyeti değil. Artan motorin, işçilik ve diğer işletme maliyetleri. Hepsi çok hızlı arttı. Dağın başından İstanbul’a 20 kilogramlık bir kargo gönderdiğinizi düşünün. Şu anki maliyetlere baktığımızda firmaların nisanda damacana fiyatlarına yeni bir zam daha yansıtacağını söyleyebiliriz” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!