TÜSİAD’ın dış politika ödülü Ülker’in ortağı Dr. Oetker’in

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’ın dış politika ödülü Ülker’in ortağı Dr. Oetker’in
Oluşturulma Tarihi: Kasım 05, 2010 00:00

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından bu yıl, 8’incisi verilen TÜSİAD 2010 yılı Dış Politika Ödülü’ne (TÜSİAD Bosphorus Prize for European Understanding) Dr. Arend Oetker layık görüldü. Dr. Arend Oetker’in bu ödüle layık görülmesindeki başlıca etken, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliği ile ilgili tartışmaların rasyonel bir zeminde yürütülmesine verdiği destek oldu.

Haberin Devamı

Dedesi kabartma tozu mucidi
Soyadı dünyanın pekçok yerinde olduğu gibi Türkiye’de de bilinen Dr. Arend Oetker, hamur kabartma tozunun mucidi olan Dr. August Oetker’in oğlu. Babasının kurduğu ve bugün “Dr. Oetker” adı altında uluslararası dev bir gıda kuruluşu haline gelen şirketin başında bulunan Dr. Arend Oetker, 1939 yılında Almanya Bielefeld’da doğdu. Halen merkezi Berlin’de bulunan Dr. Arend Oetker Holding GmbH & Co. KG’nin murahhas üyesi olan Dr. Arend Oetker, Hamburg Üniversitesi’nde işletme yönetimi ve siyaset bilimi eğitiminin ardından, Köln Üniversitesi’nden doktora derecesi aldı.

Hero Baby ile Ülker’in de ortağı

Dr. Oetker’in 1987 yılında geldiği Türkiye’deki Dr. Oetker ürünleri ile de sınırlı değil. Oetker, aynı zamanda Ülker Grubu’nun da ortağı. İsviçre merkezli, uluslararası bir gıda firması olan Hero’nun çoğunluk hissedarı ve Danışma Kurulu Başkanı olan Oetker, 2002 yılından bu yana Ülker ile yüzde 50-50 ortaklık yürütüyor. İki grubun ortak şirketi olan Ülker Hero Baby, Türkiye’de üretim de yapıyor. Dr. Arend Oetker bunların yanı sıra Almanya Dış İlişkiler Konseyi (DGAP) Başkanlığını ve Alman Sanayi Federasyonu (BDI) Başkan Yardımcılığını da yürütüyor.

AB’de Türkiye’yi destekliyor

Yakın ticari ilişkileri nedeniyle yakından tanıdığı Türkiye’nin AB, üyelik sürecinde de destekleyen çalışmaları ile de tanınıyor. TÜSİAD’ın 2003 yılından bu yana verdiği “TÜSİAD Dış Politika Ödülü” de, Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne entegrasyonu sırasında karşılaştığı siyasal, diplomatik, ekonomik, sosyal ve kültürel engellerin aşılmasında yapılan çalışmalara, Türkiye ile AB arasındaki işbirliğinin, karşılıklı anlayışın ve ortak değerlerin gelişmesine katkıda bulunduğuna inanılan kişi veya kuruluşlara veriliyor. Bu ödüle layık görülen kişilerin de AB yurttaşı veya AB’ye üye ülkelerden birinin kuruluşu olması gerekiyor.

Haberin Devamı

TÜSİAD’ın sanayicileri Babacan ile buluşuyor

BUGÜN Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu-UNFPA tarafından ortaklaşa başlatılan proje kapsamında hazırlanan “2050’ye Doğru Nüfusbilim ve Yönetim: Eğitim, İşgücü, Sağlık ve Sosyal Güvenlik Sistemlerine Yansımalar” başlıklı ana rapor ve nüfusla ilgili gelişmelerin eğitim sistemine etkilerini ele alan “Eğitim Sistemine Bakış” başlıklı raporu tanıtacak olan TÜSİAD, yarın da Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile buluşacak. Bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan “Sanayi Politikası Yuvarlak Masası” etkinliğinin açılışında Ali Babacan ve TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner birer konuşma yapacak. Ardından basına kapalı olarak sürecek olan toplantıda, TÜSİAD’ın sanayici üyeleri sorunlarını dile getirecek. TÜSİAD’da yeni oluşturulan “Sanayi Politikaları Forumu” bünyesinde gerçekleştiren bu toplantının, her yıl en az bir defa düzenlenmesi hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!