Türkiye’den Mısır’a 150 adet çöp kamyonu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Mısır’a 150 adet çöp kamyonu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2013 00:00

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Mısır gezisi sırasında Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’ye söz verdiği 150 adet çöp toplama kamyonu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından bu ülkeye gönderiliyor.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevre Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Baş ve Mısır yetkilileri arasında imzalanan protokolle, Mısır’ın Başkenti Kahire ve Giza’da belirlenecek bölgelerde kullanılmak üzere çöp kamyonu hibe edildi.

25 milyon dolar değerindeki kamyonlar, pilot bölgelerde rutin temizlik işlerinde kullanılacak. Çöp kamyonlarının teslimatını bir hafta içerisinde yapmayı planladıklarını ifade eden Baş, "150 çöp kamyonu Mersin Limanı'ndan gemilere yükleniyor. Araçlarımız limandan Kahire'ye ulaştırıldıktan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktar’ın katılımıyla Mısırlı yetkililere teslim edilecek. Çöp kamyonlarının bir yıllık teknik bakımları ile Mısırlı personelin eğitimi de Türkiye tarafından yapılacak” dedi.

Dünyada kilometrekare başına düşen insan sayısının en yüksek olduğu kentler arasında yer alan Kahire ve Giza’da çöp en önemli sorunların başında geliyor. Bakanlık, çöp ayrıştırma tesislerinin inşasında Mısır’a yardımcı olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!