Türk tasarımcı, kızının adıyla Fransız markayı baştan yarattı, elektrikli otoda liderlik hedefledi

Güncelleme Tarihi:

Türk tasarımcı, kızının adıyla Fransız markayı baştan yarattı, elektrikli otoda liderlik hedefledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2011 21:46

Ünlü Türk tasarımcı Murat Günak, önce almak için uğraştığı daha sonra baş tasarımcısı ve hissedarı olduğu Fransız Heuilez’i bir yılda baştan yarattı. Günak, kızının ismi olan Mia’yla değiştirdiği şirket için yarattığı modellerle elektrikli otomobilin ‘Vosvos’u olmayı hedeflediğini belirterek, “Hedefimiz elektrikli otoda liderlik. Diğer arzum ise bağlı olduğum vatanımda da bu aracın popüler olması” diye konuştu.

Haberin Devamı

VOLKSWAGEN, Mercedes ve Peugeot’da önemli tasarımlara imza atan ünlü Türk tasarımcı Murat Günak, geçen yıl Brightwell Holding’in patronu Alphan Manas’la birlikte satın almak için uğraştığı ancak Almanların devreye girmesiyle baş tasarımcısı ve hissedarı olduğu Fransız Heuilez’i bir yılda baştan yarattı.

Önce Heuilez markasını kızının ismi olan Mia’yla değiştiren Günak, 3 farklı versiyonda yarattığı yüzde 100 elektrikli aracı geçen hafta 15 bin Euro’ya Fransa’da satışa sundu.

Türkiye’ye çok bağlıyım
Günak, Mia’nın 3 ve 4 kişilik ile ticari araçtan oluşan 3 farklı versiyonunun önce Fransa’da satışa sunulduğunu, yıl sonuna kadar sırayla Almanya, İsviçre ve Türkiye’de piyasaya sunulacağını belirtti. “Ben Türküm ve Türkiye’ye çok bağlıyım” diyen Günak, şunları söyledi: “Dolayısıyla bir Türkün yarattığı aracı Türkiye’ye çok hızlı bir şekilde getirmek ve satmak istiyorum. Türkiye’de elektrikli araçlardaki vergilerin yüzde 3 olarak belirlenmesiyle Mia’nın çok popüler olacağına inanıyorum. Mia kızımın ismi. Dolasıyla benim için kızım kadar önemli. Bu yüzden kendi vatanımda da başarılı olmasını arzu ediyorum.”
Günak, Mia’nın fiyatının 19 bin 500 Euro olduğunu ancak Fransa’daki 4 bin 500 Euro’luk teşvikle birlikte 15 bin Euro’dan satışa sunulduğunu ifade etti. Bu yıl hedeflerinin 1500 adet Mia satmak olduğunu kaydeden Günak, yeni süprizleri olacağını bildirdi. Günak, “2012 Cenevre Fuarı’nda şu an 3 farklı versiyona sahip olan Mia’nın yepyeni bir modelini de tanıtacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Elektrikli araçta lider oluruz
Mia’nın yeni bir otomobil markası olduğunu vurgulayan ve global olarak büyütmek istediklerini kaydeden Günak, şunları anlattı: “Dünyanın en yeşil şirketi olup, üretimden yola çıkana kadar bu misyonu devam ettirmek istiyoruz. Mia markasıyla amacımız yeni modeller geliştirmek. Şu anda Fransa’daki fabrikamızda 12 bin adet araç üretebilecek kapasiteye sahibiz. Bizim için bu yıl çok önemli. Mia başarılı olup iyi talepler alırsa, elektrikli otomobil markalarının lideri oluruz.”

Haberin Devamı

Günak’ın kızını Türkiye’ye Arkas ve Manas getirecek

MURAT Günak, Türkiye’den distribütörlük için çok fazla talep olduğunu belirterek, “Şu anda görüştüğümüz 1-2 firma var. Bunlardan biri de Heuilez’i birlikte almak istediğim Alphan Manas” dedi. Alphan Manas da, Mia’nın Türkiye distribütörü olmak istediğini ifade ederek, şunları söyledi: “Mia’yı Arkas otomotivle birlikte ekim-kasım aylarında Türkiye’de satışa sunmak istiyoruz. 8 marka ve toplam 19 satış noktasıyla Türkiye’deki büyük bayi ağları arasında yer alan Arkas Otomotiv Genel Müdürü Önder Cider’le geçen hafta Fransa’ya giderek Mia’nın modellerini inceledik. Ortağımız projeyi ve otomobili beğendi. Kısa sürede karar verilecek.”

Haberin Devamı

Zuckerberg ile tasarım anlatacak

MURAT Günak, 17-19 Kasım tarihlerinde ‘All Desing 2011’ konferansı için İstanbul’a geleceğini; otomotiv tasarımı ve Mia hakkında bilgiler vereceğini söyledi. Konferensa ayrıca Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’in kardeşi ve sitenin Pazarlama Direktörü Randi Zuckerberg, Cirque Du Soleil’in kurucusu ve yaratıcı yönetmeni Gilles Ste-Croix ve tasarıma yön veren birçok isim katılacak.

2. el otomobil fırsatları için tıklayın

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!