Siirt dikkatleri üzerine çekti

Güncelleme Tarihi:

Siirt dikkatleri üzerine çekti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2015 10:52

22-25 Ocak tarihledi arasında TÜYAP’ta sürecek Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı Emıtt’te Siirt standı dikkatleri çekti. Siirt, geçen yıl stant projesiyle birinciliğe layık görülmüştü.

Haberin Devamı

Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada, “Emıtt Turizm Fuarında, Siirt'in tarihini ve kültürel değerlerinin yanı sıra, fıstığımızı, narımızı balımızı, battaniyemizi, büryanımızı ve diğer marka ürünlerimizi tanıtacağız. Fuar ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Fuar ziyaretçilerinin dikkatini çekmek için farklı ve özgün bir konsept projesi hazırladık. Tüm vatandaşlarımızı standımıza davet ediyorum” dedi. Vali Tutulmaz fuarını büyük bir fırsat olarak değerlendirerek, İstanbul’da yaşayan Siirtlilerle Fatih’te bir toplantı düzenleyerek il dışında yaşayan ünlü Siirtli işadamlarından kentlerine yatırım yapmalarını isteyeceğini sözlerine ekledi.

EŞSİZ BİR COĞRAFYA

Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği Siirt, eskiden önemli bir ticaret merkezi konumundaydı. Fıstığı, balı, narı, bıttım sabunu ve büryanıyla, kentin marka değeri yüksek önemli ürünlere sahip. Özellikle Botan Vadisinin muhteşem güzelliği, görenleri hayran bırakıyor. Tiftikten dokunan Siirt Battaniyesi dünyaca meşhur ürünlerin başında geliyor. Yüzde yüz kök boyalardan dokunan ipek kilimler ise Siirt'in el sanatlarını gözler önüne seriyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!