‘Polonya’dan Hindistan’a en büyük üretim sistemi’

Güncelleme Tarihi:

‘Polonya’dan Hindistan’a en büyük üretim sistemi’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2023 07:00

P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, Türkiye’nin Polonya’dan Hindistan’a kadar olan coğrafyada en büyük üretim sisteminin yer aldığı ülke olduğunu söyledi. Gaziantep’te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Turnaoğlu, P&G’nin Türkiye’de yaptığı yatırım tutarının 1 milyar doları aştığını kaydetti.

Haberin Devamı

P&G çatısı altındaki markaları getirmenin yapılan en büyük yatırım olduğunu söyleyen Turnaoğlu, bunu şöyle açıkladı: “Her marka buraya geldiğinde kendi ekosistemi içerisinde çok ciddi yatırım yapıyor. Her yıl 500 milyon dolara yakın Türkiye’den satın almamız var. Türkiye’de 387 tedarikçimiz var. Yani çok büyük ekosistemimiz var. Bunların 200’den fazlası yüzde 100 yerli sermaye ile kurulan şirket. 82’si de yurtdışındaki P&G’lere 200 milyon doları aşan ihracat yapıyor. Yani sadece burada tedarikte bulunmuyorlar, dünyadaki bütün P&G’lere ürün satıyorlar. Bunların bazıları da Gaziantep’te.”

AR-GE’DE 38 KİŞİ ÇALIŞIYOR

Tankut Turnaoğlu, P&G dünyasının Polonya ile Hindistan arasındaki coğrafyada en büyük üretim sisteminin Türkiye olduğunun altını çizdi. Gebze’de 2018’de Ar-Ge merkezi kurduklarını belirten Turnaoğlu, “Ar-Ge merkezi yatırımımızı çok önemsiyoruz. Çünkü yerelleştirme projelerini onlar yapıyor. 15 kişiyle başladık 38’i geçti. Ar-Ge merkezimiz TÜBİTAK veya yerel firmalarla 10’un üzerinde proje yapıyor” şeklinde konuştu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!