Petrol-İş: Askerler POAŞ'a talip olamaz

Güncelleme Tarihi:

Petrol-İş: Askerler POAŞa talip olamaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 1998 00:00

Haberin Devamı

Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesine karşı kampanya başlatan Petrol-İş Sendikası, orduyu da uyardı. Petrol-İş Genel Başkanı Bayram Yıldırım, Ordu'nun bir yandan suni gündem yaratıp, bir yandan da POAŞ'a talip olamayacağını savunarak, ‘‘Meydan boş değil, asker de olsanız alamazsınız’’ dedi. Petrol-İş Sendikası üyeleri ile Türk-İş'e bağlı sendikaların temsilcileri, Petrol Ofisi'nin özelleştirilmesini protesto etmek için Petrol Ofisi Genel Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptılar. Petrol-İş Genel Başkanı Bayram Yıldırım, KİT'lerin peşkeş çekilmeye çalışıldığını belirterek, ‘‘10 yıldır bu KİT'leri bitirmek için uğraşıyorlar, kar etmesin diye uğraşıyorlar. Ama KİT'ler zarar etmiyor. Siyasileri uyarıyoruz. Buralardan parmağınızı çekin’’ dedi.

Mücadeleden yılmayacaklarını, gerekirse çarpışa çarpışa yenileceklerini belirten Yıldırım, ‘‘POAŞ'ı özelleştirmekten vazgeçin. Buraları peşkeş çekemezsiniz. Orduyu da uyarıyoruz. Siz bir yandan suni gündem yaratıp, bir yandan OYAK'la POAŞ'a talip olamazsınız. Siz ticarete soyunamazsınız. Meydan boş değil, askerde olsanız alamazsınız, yabancı tekel de olsanız alamazsınız' diye konuştu.

BAYAR’DAN TEPKİ

Özelleştirme İdaresi Başkanı Uğur Bayar da, Petrol-İş'in eleştirilerine karşılık, şunları kaydetti: ‘‘Türkiye'nin savunmasını, herhalde Milli Savunma Bakanlığı daha iyi düşünür diye düşünüyorum. Türkiye Cumhuriyeti'nin ÖYK'sı, Bakanları, hükümeti, bürokratları, Petrol-İş Sendikası kadar vatanperverdir ve Türkiye'nin menfaatlerini düşünen insanlardır. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın.’’






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!