‘Parası olan otoyoldan gider trafik rahatlar’

Güncelleme Tarihi:

‘Parası olan otoyoldan gider trafik rahatlar’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2023 07:00

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem’in “Renault station bir otomobilin 120 kilometrelik yeni Aydın- Denizli otoyolundan 175 lira ödeyerek nasıl gider?” sorusuna cevap verdi.

Haberin Devamı

Bakan Uraloğlu soruya, “Valla şöyle gider: Parası olan otoyoldan gider, mevcut devlet yolu rahatlamış olur; Station Wagon kullanan ağabeyimiz, amcamız da oradan rahat rahat gider; ona da böyle bir kolaylık sağlamış oluruz” dedi. Uraloğlu, milletvekillerinin vatandaşın geçmediği yolların, köprülerin parasını ödediğine ilişkin eleştirilerine ise “Vallahi ben Pervari-Botan Köprüsü’nden bir defa geçtim, görev gereği. Bir daha geçer miyim bilmiyorum ama parasını ben ödüyorum” şeklinde yanıt verdi.

ÇORLU HATIRLATILDI

CHP Antalya Milletvekili Mustafa Erdem, kamu özel işbirliği projelerinin bütçede karadelik haline geldiğini, vatandaştan ÖTV, KDV olarak toplanan paraların bu projeleri yapan müteahhitlere aktarıldığını belirterek, “Bu yılın başında otoyol ve köprülerde garanti ödemeleri için başlangıç ödeneği 53.7 milyar belirlenirken, yıl sonu gerçekleşme tahmini 60 milyar öngörülmüş. Yani vatandaşın parasını garanti ödemeleri altında müteahhitlere aktarmaya devam edecek görünüyorsunuz” dedi. Erdem, TCDD’de denetime para ayrılmadığı için peş peşe kazaların meydana geldiğini kaydederken, “İnsanlarımızın canı bu kadar kıymetsiz mi? Demiryollarında personel sayısı yetersiz, tren kazaları oluyor ve hesap sorabilecek yetkili yok. Bugün aralarında çocukların da olduğu 25 kişinin öldüğü, 318 kişinin yaralandığı Çorlu tren kazanının duruşması var. Üzerinden 6 yıl geçti, bu kazada ihmali olan hiç bir üst düzey yetkili dosyada yok” dedi. İYİ Parti Milletvekili Ümit Özlale de kazaya neden olanların ceza almadığını, dönemin genel müdürünün görevden ayrıldıktan sonra kurduğu şirketle bakanlıktan 1.6 milyarlık ulaştırma ihalesi aldığını ileri sürdü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!