Onur Air hamile yolcuya tazminat ödeyecek

Güncelleme Tarihi:

Onur Air hamile yolcuya tazminat ödeyecek
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2007 13:01

Onur Air, İzmir-Ankara seferinin iptal edilmesi nedeniyle zarara uğradığını söyleyen Tülin Çalışkan Avşar’a 87 YTL maddi, 1000 YTL manevi tazminat ödemeye mahkûm oldu.

Avşar'ın Avukatı Özlem Altıparmak'ın yazılı açıklamasına göre, uçuş tarihinde hamile olan yolcu, ceninin zeka ve vücut gelişimini belirleyecek tahlilin yapılması amacıyla, daha önceden aldığı randevu için, Ankara’ya çağrıldı. Onur Air’in İzmir-Ankara uçuşunun iptali nedeniyle yolcu Avşar randevusuna yetişemedi.

Altınparmak, gerekçe belirtilmeksizin uçuşun iptal edildiğini, bunun üzerine, müvekkilinin havayolu şirketinden bilet bulmak için harekete geçtiği ve farklı bir hava yolu şirketinden yüksek fiyatlı bilet almak zorunda kaldığını kaydetti. Müvekkilinin, randevusunu kaçırdığı ve tahlillerini yaptıramadığını söyleyen Altıparmak, sefer iptali nedeniyle, müvekkilinin bilet bulabilmek amacıyla gösterdiği çaba esnasında stres ve travma altında kalıp zarar gördüğü belirtti.

Altıparmak, Onur Air'in savunmasında taşıma işlerinde her zaman iptal ve gecikmelerin olabileceği, bu nedenle davacının tahlil ve randevulara ya önceden gitmesi ya da kara yolunu tercih etmesi gerektiğini yönünde fikir belirttiğini bildirdi.

İzmir 10. Sulh Hukuk Mahkemesi’nce verilen 20 Şubat tarihli kararda, davacının 87 YTL fark ödeyerek ve gecikmeli olarak Ankara’ya ulaştığı kaydedildi. Kararda, davacının randevusuna zamanında yetişememesi, yaşanan gecikme ve iptal nedeniyle, davacının manevi olarak sıkıntıya düştüğü belirtilerek, davalı şirketin davacıya 87 YTL maddi, 1000 YTL manevi tazminat ödemesine karar verildiği ifade edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!