Madende faciaları önleyebilecek cihaz

Güncelleme Tarihi:

Madende faciaları önleyebilecek cihaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2014 15:31

Aktif Fuarcılık tarafından düzenlenen "İnovasyon Türkiye Fuarı" bu yıl 3'üncü kez 13-16 Kasım 2014 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor.

Haberin Devamı

Fuar, kendi sektörlerindeki yenilikçi projeleri görmek, yeni yatırımlar ve anlaşmalar yapmak üzere tüm Türkiye’den ve dünyanın farklı ülkelerinden katılımcılara ev sahipliği yapacak. Fuarda, 450 kadar proje ile 50 üniversite ile 250 kadar proje ise Türk Patent Enstitüsü ve TÜBİTAK Ar-Ge Projeleri, tekno girişimciler, sanayi kuruluşları, kalkınma ajansları, teknoparklar ve teknopark firmaları ile Ar-Ge merkezlerinin bulunması bekleniyor.

Bu yılki fuarda en dikkat çekici buluşlardan biri madencilik sektöründe yaşanan facialar ile yakından ilgili...

Okyanus Teknoloji’nin geliştirdiği ve İş Güvenliği Takip Sistemi (Wipelot ISG) adı verilen ürün sayesinde, kaza sonrası işçilerin bulundukları konum kısa sürede belirlenebilecek.Ürün, telsiz ve telefon iletişimini ise gerektirmiyor. Su, çamur ve gazdan etkilenmeyen ürünü işçi, kemerine, bileğine veya baretine takabiliyor.

Haberin Devamı

Madende faciaları önleyebilecek cihaz

Bu sayede olası bir tehlike veya kaza anında devreye girecek olan alarm sistemiyle işçinin yeri belirlenerek, acil durumda hızla müdahale edilmesi sağlanabiliyor.

Madende faciaları önleyebilecek cihaz

Konusunda ülkemizde en önemli fuar olma özelliğini taşıyan ‘İnovasyon Türkiye Yenilikçi Teknolojiler ve Buluşlar Fuarı’nda bu yıl yer alanlar arasında; 450 civarında proje ile 50 üniversite, 250 civarında proje ile Türk Patent Enstitüsü, TÜBİTAK Ar-Ge Projeleri, tekno girişimciler, sanayi kuruluşları, kalkınma ajansları, teknoparklar ve teknopark firmaları, Ar-Ge merkezleri bulunmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!