Macaristan’a 400 milyon Euro yatırım

Güncelleme Tarihi:

Macaristan’a 400 milyon Euro yatırım
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2018 08:30

Polat Holding, Macaristan’da yatırıma hazırlanıyor. Macaristan’ı Avrupa’da bir üs olarak ele aldıklarını söyleyen Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, 3-4 yıl içinde Macaristan’da yenilenebilir enerji ve gayrimenkul yatırımı yapacaklarını ifade etti.

Haberin Devamı

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de arsa alacaklarını dile getiren Polat, “Karma veya sadece işyeri ve rezidans olan projeler yapacağız. Toplamda 300-400 milyon Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı planlıyoruz” dedi.

HEDEF 6 MİLYAR DOLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın 9 Ekim’de açılışını yaptığı Gül Baba Türbesi’ne düzenlediği basın gezisinde gazetecilerle bir araya gelen Polat, bölgenin Avrupa pazarına açılmak için çok önemli fırsatlar sunduğunu söyledi. Ülkenin avantajlarına dikkat çeken Polat, “Mesela Kurumlar Vergisi yüzde 9. Bu da önemli bir avantaj. Türk sanayisi mesela burada bir montaj sanayii kursa ve arkasında ‘Made in Europe’ yazsa hem Avrupa ülkelerinde, hem de dünyanın her tarafında rahatlıkla ürünlerini satma imkanı elde ederler” diye konuştu. Aynı zamanda DEİK Türkiye-Macaristan İş Konseyi Başkanı olan Polat, Macaristan ile Türkiye’nin ticaret hacminin 2 milyar dolardan, 3 milyara çıktığını anlatırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeni hedefi 6 milyar dolar olarak belirlediğini anlattı. Polat, “Buradaki Türk yatırımları da 80 milyon Euro’dan 1.5 milyar Euro’ya çıktı. Türk iş adamlarına burayı Avrupa üssü olarak tavsiye ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

Macaristan Başbakanı Viktor Orbán gazetecilere yaptığı açıklamada Türkler ve Macarların güçlü dostluğuna vurgu yaptı. Orban, “Buradaki insanlara sorduğunuz zaman Türkler hakkında çok pozitif cevaplar alırsınız. Ben de Türkler tarafından çok büyük saygı görüyorum. Türkiye yapı olarak çok güçlü bir ülke. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın gelecekte Türkiye’nin en iyi 10 ekonomi içinde olacağı fikrine katılıyorum. Türkiye ile elimizden geldiği kadar işbirliği yapmamız Avrupa’nın menfaatine. Türkiye ve Avrupa arasında stratejik işbirliği olması gerekiyor. Avrupa’nın Türkiye’ye ihtiyacı var” dedi.

Gül Baba, Türk-Macar dostluğunun en kalıcı simgelerinden biri. Türbe’de yatan Gül Baba, bütün din, mezhep ve etnik gruplardan olanlara kucak açan, ayrımcılığa karşı durup insanları sevgiyle kucaklayan bir derviş ve şair. Türbe, yüzyıllar içerisinde defalarca restore edilmiş. Son olarak Türkiye ve Macaristan arasında imzalanan protokol ile 6 Eylül 2016’da başlayan ve 2 yıl süren en kapsamlı restorasyon çalışması yapılmış. Açılışı 9 Ekim’de yapılan Gül Baba Türbesi ve Kültür Merkezi açıldığı günden beri yoğun ilgi görüyor. Gül Baba Vakfı Başkanı olan Adnan Polat, “Önümüzdeki yıl tarihçilere Gül Baba kitabı ile ilgili çalışmalar yaptıracağız. Ondan sonraki sene TV dizileri yapmayı düşünüyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!