Kuryeli tamir

Güncelleme Tarihi:

Kuryeli tamir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2016 21:45

Satılan her 4 telefondan birinin tamire gitmesi yeni girişimlerin çıkmasını sağladı. Serhan Gülfidan, Sinan Gülfidan ve Ahmet Tigrel’in kurduğu Cepfix, kuryelerle aldığı telefonları 2-3 günde tamir ederek, teslim ediyor.

Haberin Devamı

YILDA 12 milyon akıllı telefonun satıldığı Türkiye’de, hasar alan veya bozulan cihazların sayısı da dikkat çekiyor. Sektör yetkililerinin paylaştığı bilgilere göre Türkiye’de satılan her 4 cep telefonundan biri hasar görüyor. Bu rakam da akıllı telefon tamiri pazarında yeni girişimlerin yeşermesini sağlıyor. 3 genç girişimcinin kurduğu ‘Cepfix’ de bu pazarda yer alan girişimlerden. Serhan Gülfidan, Sinan Gülfidan ve Ahmet Tigrel tarafından kurulan Cepfix, marka veya modelden bağımsız olarak akıllı telefonları kurye ile alarak tamir ediyor. Şirket kurucularının daha önce farklı sektörlerde kendi işleriyle uğraştığını anlatan Cepfix CEO’su Tigrel, “Serhan ve Sinan inşaat ve ticaret ile uğraşıyorlardı, ben de makina imalatı yapan bir firmanın üretim koordinatörüydüm. Bir araya her geldiğimizde nasıl bir iş yapsak diye kendi aramızda konuşurduk. Özellikle makro ekonomik göstergelere uygun bir iş modeli kurmak istediğimize emindik. Önemli bir kısmı elektronik cihaz ithalatı ile yükselen cari açığın, ancak tamir piyasasını daha verimli ve kolay hale getirerek dengelenebileceğini öngördük. Bu öngörüyle de mobil cihazların tamirini, internet üzerinden müşteri odaklı olarak yapmaya karar verdik” dedi.

Haberin Devamı

YEDEK CİHAZ VERİYOR

İnternet sitesinden oluşturulan talepler doğrultusunda, cihazları belirtilen tarih ve adreslerden alıp, doğru tamir noktalarına ilettiklerini belirten Tigrel, “Bu süreç içerisinde müşterilerimizi mağdur etmemek adına, kendilerine yedek cihaz temin ediyoruz. Tamirin tamamlanmasından sonra cihazı tekrar müşterilerimizin bizlere vermiş olduğu adrese geri götürüyoruz. Ayrıca, müşterilerimizin bütün tamir aşamalarını sitemiz üzerinden takip etmesine imkan sağlıyoruz” diye konuştu.

KURYE EKİBİ VAR

MÜŞTERİLERİNE hem Teleservice, Genpa, Destech ve Vintek gibi yetkili servis firmaları ile, hem de bir çok farklı konumda bulunan butik tamir merkezleriyle de çalışarak hizmet verdiklerini ifade eden Tigrel, şunları söyledi: “Müşterilerimizin talebiyle hem orijinal hem de ‘A+’ parçalar ile tamir opsiyonları sunmaktayız. Tamir süresi garanti harici işlerde 2-3 iş günü, garanti kapsamındaki işlerde ise 10-12 iş gününü buluyor. İstanbul içinde kendi kurduğumuz Cepfix kurye ekibi ile çalışmaktayız. İstanbul dışındaki müşterilerimizin taleplerini kargo desteğiyle karşılamaktayız.” Tigrel, ev elektronik eşyaları tamirinde tek adresi olmayı istediklerini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!