Koç Holding’in ilk çeyrek cirosu 13.8 milyar lira

Güncelleme Tarihi:

Koç Holding’in ilk çeyrek cirosu 13.8 milyar lira
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2015 01:15

KOÇ Holding, 2015’in ilk çeyreğinde konsolide bazda toplam 13.8 milyar TL gelir elde ederken, 459 milyon TL ana ortaklık payları net dönem kârı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Koç Holding’in ilk çeyrek finansal sonuçlarını değerlendiren Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu 2015’in ilk çeyreğinde yürüttükleri başarılı faaliyetleri yılın geri kalanında da sürdüreceklerini söyledi. Koç Topluluğu’nun gerçekleştirdiği büyük ölcekli yatırımların olumlu sonuçlarını da almayı beklediklerini kaydeden Çakıroğlu şöyle konuştu: “Tüpraş’ın, 3 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihimizin tek seferde gerçekleşen en büyük yatırımı olan, ülkemiz cari açığını yılda 1 milyar dolar azaltacak Fuel Oil Dönüşüm Tesisi’nde test üretim çalışmaları devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde güçlü seyreden yurtiçi ve yurtdışı otomotiv talebi, Koç Holding otomotiv şirketlerinin satışlarını da olumlu etkiledi. Ford Otosan’ın iç pazar satış adetleri geçtiğimiz yıla göre yüzde 181 artış gösterdi.”

Koç Toplu-luğu’nun, temkinli bir yaklaşımla risk yönetimine ağırlık verirken, sürdürülebilir büyüme stratejisini sürdürdüğünü, inovasyon ve Ar-Ge odaklı çalışmalara odaklanmaya devam ettiğini belirten Çakıroğlu, şunları söyledi: “2014 yılı Türk Patent Ödülleri’nde ilk 5 şirket sıralamasında Arçelik, Ford Otosan ve Otokar şirketlerimiz yer alırken, En Çok Uluslararası Patent Başvurusu Yapan Şirket ödülünü de Arçelik aldı. İnovasyon odaklı her yatırımın Koç Topluluğu’nun öncü rolünü pekiştireceği-ne ve ülkemizin geleceğinin şekillenmesine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inanıyoruz. Bu inançla faaliyet gösterdiğimiz tüm sektörlerde teknoloji ve inovasyona öncelik vererek, rekabet gücümüzü yükseltmeye gayret ediyoruz. Yaklaşık yüzde 10’luk bir pay ile, ülkemizin özel sektörde en çok Ar-Ge harcaması yapan grubuyuz. Geçtiğimiz günlerde açılışını gerçekleştirdiğimiz Ford Otosan Sancaktepe Ar-Ge Merkezi de Türkiye’nin tek çatı altındaki en büyük Ar-Ge merkezi olma unvanını gururla alırken, Topluluğumuzun bu alandaki gücüne güç kattı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!