JENERATÖR üretim üssü

Güncelleme Tarihi:

JENERATÖR üretim üssü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2016 23:35

BALIKESİR’de bu yılın başında üretime başlayan Alimar Jeneratör fabrikası, yılı 3 bin 500 adetlik satışla tamamlıyor. 10 bin adetlik üretim kapasitesine sahip fabrikadan 20 ülkeye ihracat yapılıyor. Firma, 2017’de ek yatırımla alternatör üretimi de planlıyor.

Haberin Devamı

ANKARALI Gökalp ailesinin, Balıkesir’de bu yılın başında yatırımını tamamlayıp üretime aldığı Alimar Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş. Jeneratör Fabrikası, yılı yaklaşık 3 bin 500 adetlik üretim ve satışla tamamlıyor. 2015’te, üretimden satışlarda yaklaşık 150 milyon lira ciro yapan firma bu yıl yeni üretimin de etkisiyle yüzde 35 büyüme yakaladı ve 195 milyon liraya yakın ciro bekliyor. Ciroda ihracatın payı ise yüzde 20’ye ulaştı. 1956’da Necdet Gökalp tarafından kurulan ve şu anda Semih ve Melih Gökalp tarafından yönetilen Alimar, Balıkesir OSB’deki yeni fabrikasında jeneratörlere alternatör üretimi için yeni yatırım planlıyor. Semih Gökalp şöyle konuşuyor:

NECATİBEY CADDESİ’NDE TİCARET

“Şirketimizin kurucusu babamız Necdet Bey, tarım makineleri ve bunların yedek parçalarının ticaretiyle başlamış. Ben de küçük yaştan itibaren aile işimizde çalıştım. İlk ticari deneyimlerimi rahmetli babamdan öğrendim. Ankara’dan çok erken saatlerde otobüse biner İstanbul’a ürün almaya gelir, Necatibey Caddesi (Karaköy) civarında işyerlerini ziyaret ederdim. Çoğu zaman öğlen yemek yemeyi unuturdum. O kadar yorulurdum ki Necatibey Caddesi’nin girişindeki banklarda dinlenmek için oturduğumda yorgunluktan uyuya kaldığımı, gecenin geç bir saatinde uyandığımda dakikalarca ne olduğunu anlamaya çalıştığımı hatırlarım.

Haberin Devamı

PAZARLAMADA İYİYİZ

Biz aslında daima pazarlama ağırlıklı bir firma olduk. Balıkesir’de 2003’te küçük çapta üretime başlamıştık, ürün yetiştiremiyorduk. Daha güçlü bir marka olmak ve üretimde iddialı konuma yükselmek adına 2012’de daha büyük üretim yatırımı için karar aldık. 2013’te de yatırıma başladık. Üç yılda yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla OSB içinde 45 bin metrekare alan üzerine 11.500 metrekare kapalı alana sahip fabrikamızı tamamladık, bu yılın ocak ayında da üretime aldık. İhracatın ciromuzdaki payı yüzde 20’lerde. Hedefimiz üretimin yüzde 50’sini ihracata yapabilir hale gelmek. Kapasitemiz yıllık 10 bin adet. O nedenle, hem ihracatta hem de iç pazarda daha agresif bir pazarlama dönemine giriyoruz. Yurtdışında distribütörlük ve bayiliklerle büyüyoruz. BDT ülkeleri, Afrika bölgesi ve Balkanlarda pazarımız hızla büyüyor.”

Haberin Devamı

ALTERNATÖR FABRİKASI YATIRIMINA HAZIRIZ

BALIKESİR’in son yıllarda her yere ulaşımının kolaylaştığını hükümetin yeni yol ve köprü yatırımları sayesinde daha da kolaylaşacağını söyleyen Semih Gökalp, “Lokasyondaki avantaj kadar bu ilimizde ‘insan kaynağı’ zenginliği de bizi çok memnun etti. 210 kişilik istihdamımız var. Fabrikamızın yönetiminde ve üretimdeki Balıkesirli arkadaşlarımızın özverili, gayretli çalışmaları, yeniliğe çok açık olmaları bizi cesaretlendirdi. OSB’deki fabrikamızın yanında 15 dönümlük yerimiz daha var. Oraya jeneratörler için alternatör üretim yatırımı yapacağız. Yaklaşık 20 milyon dolarlık yatırım olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!