İzmir’e 100 milyon dolarlık ‘veri’ yatırımı

Güncelleme Tarihi:

İzmir’e 100 milyon dolarlık ‘veri’ yatırımı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2024 07:00

Vodafone ve Edgnex Data Centres By DAMAC, İzmir’de yeni bir veri merkezi kurmak için güçlerini birleştirdi. Yaklaşık 100 milyon dolarlık yatırımla kurulacak veri merkezi, 6 Megawatt kapasiteye kadar ulaşarak Vodafone’un Ege Bölgesi’ndeki en büyük  kapasiteli veri merkezlerinden biri olacak.

Haberin Devamı

Yeni merkezle birlikte Vodafone’un Türkiye’nin büyükşehirlerinde bulunan veri merkezlerinin sayısı 6’ya, beyaz alan büyüklüğü ise 13.500 metrekareye kadar ulaşacak. Kurulacak veri merkezinin 2025’in ilk çeyreğinde faaliyete geçmesi hedefleniyor.

YÜKSELEN PAZAR

Törende konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Engin Aksoy, “Gelecek hedeflerimizden biri de veri merkezi, bulut çözümleri, siber güvenlik, özelleştirilmiş mobil ağ ve IoT alanlarında yapacağımız yatırımlarla önümüzdeki 5 yıl boyunca katlanarak artan bir hızda büyümek. Küresel bulut bilişim pazar büyüklüğünün 2026 yılına kadar 947,3 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bu yükselen ekonomide Türkiye’nin yer almaması düşünülemez. Bulut bilişim için güvenilir ve yüksek kapasiteli veri merkezlerine yatırım yapılması bir zorunluluk olmaya devam ediyor. Bu anlayışla DAMAC ile ülkemize yeni bir veri merkezi kazandırmak üzere güçlerimizi birleştirdik ve bir ortak girişim şirketi kurduk” dedi.

Haberin Devamı

AVANTAJLI KONUM

Edgnex Data Centres by DAMAC Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Aqil Ali ise şöyle konuştu: “Vodafone ile gerçekleştirdiğimiz ortak girişim, DAMAC açısından çok büyük bir dönüm noktası olmakla birlikte, Türkiye’nin batı kıyısında büyüyen pazarda önemli bir dijital altyapı sağlayacak. Türkiye’nin en geniş ve en eski şehirlerinden biri olan İzmir, konumu itibarıyla da Doğu Akdeniz Bölgesi’nin veri merkezi talebini karşılamak adına son derece elverişli. Biz yerel dijital ekonomiler üzerinde maksimum etki alanına sahip olabileceğimiz küresel stratejik ortaklıklar kurmaya önem veriyoruz. Bu nedenle, Vodafone ile olan çalışmamız hızla gelişen piyasada dünya standartlarında bir tesis sunacak.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!