İzmir Ticaret Odası EXPO 2020 kararını açıkladı

Güncelleme Tarihi:

İzmir Ticaret Odası EXPO 2020 kararını açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2011 11:58

İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, EXPO 2020 yürütme kurulunda görev almayacaklarını ancak bu işin sahibi olarak etkin biçimde çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

Demirtaş, İZTO aylık olağan meclis toplantısında, geçen hafta Paris'teki BIE Genel Kurulu'nda İzmir'in ilk EXPO 2020 sunumunun yapıldığını, delegelerin tema ve geçmiş deneyimleri nedeniyle İzmir'i daha şanslı gördüklerini algıladıklarını ifade etti.

Kasım 2013'te yapılacak seçimde, tema, deneyim ya da kokteyllerin etkisinin çok az olduğunu savunan Demirtaş, delegeler üzerine yoğunlaşılması gerektiğini belirtti.

Rakiplerin beklediklerinden daha hazırlıklı olduğuna değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

“Seçimin son anlarına kadar tam saha pres yapmak gerekiyor. İzmir'in, 2015 adaylığı çalışmalarından edindiği bir deneyim var. Ama bu deneyimi kullanmayıp yepyeni yapı oluşturursak, bu deneyimi kullanamamış olacağız. Oylamaya 2 yıl süre var. Meclisimizin 1 yıl süresi var. Elimizden gelen sonucu alıcı çalışmayı yapacağız. İZTO, bu projenin her zaman içinde ve göbeğindedir, sahibidir. Yürütme kurulunda görev almadan seçimi kazanmamız için etkin bir şekilde çalışmalara devam edeceğiz. Oda meclisimiz bir yıl sonra yenilenecek. EXPO çalışmaları ise 2 yıl sürecek. Bu nedenle yürütme komitesi içinde yer almama kararı aldık.”

TRAVEL TURKEY'E YUNANİSTAN'DAN İLGİ BEKLENİYOR

Demirtaş, 8-11 Aralık tarihlerinde düzenlenen, “Travel Turkey” turizm fuarına bu yıl Yunanistan'dan büyük bir katılım beklediklerini belirtti. Sisam (Samos) Adası'ndan 40 kişilik iş heyetinin geleceği fuara, Selanik Belediye Başkanı Yannis Butaris'in de İzmir ile kardeş şehir anlaşması imzalamak üzere katılacağını vurgulayan Demirtaş, artık Ege için ortak turizm paketleri oluşturmanın zamanının geldiğini ifade etti.

Demirtaş, borçların yeniden yapılandırılması düzenlemesi kapsamında ödemelerde bazı sıkıntılar yaşanabildiğini, düzenlemede belirlenen kurallar kapsamında ödemelerde esneklik gösterilmesini istediklerini belirtti.Van depremi sonrası İzmir'de depreme karşı ne gibi hazırlıklar yapıldığına ilişkin kamuoyunun bilgiye ihtiyaç duyduğunu söyleyen Demirtaş, “Kırık bir camın üzerindeki İzmir'de, belediyenin, vilayetin ne hazırlığı var merak ediyoruz. Bir gün hep birlikte bunu görmemiz lazım ki içimiz rahatlasın” dedi.

Meclis Üyesi İsa Aykanat da belediyelerin dershanecilik yapmasının haksız rekabete neden olduğunu, bunun yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak yürütüldüğünü savundu. Özel Eğitim Kurumları Yasası'na göre özel hukuk hükümlerine tabi kurumların dershane açabileceğini, belediyelerin dershanecilik yapmasının bu şart nedeniyle yasal açıdan mümkün olmadığını öne süren Aykanat, yönetmeliklerle getirilen diğer şartların da belediye dershanelerinde yerine getirilmediğini iddia etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!