İyileştiren projelere 2 milyon TL’lik destek

Güncelleme Tarihi:

İyileştiren projelere 2 milyon TL’lik destek
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2024 07:00

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur, sosyal girişimlerin deprem bölgesine yönelik projeleri hayata geçirmeleri için geçen yıl Topluluk Destek Programı’nı devreye aldıklarını ve yedi girişime toplam 2 milyon TL değerinde destek sağladıklarını belirtti. Projelerin kadın, çocuk ve engelli bireylere odaklanması isteniyor.

Haberin Devamı

İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı, sekizinci yılına girdi. Cumhuriyet tarihinin önemli sanayicileri arasında yer alan İbrahim Bodur’un bayrağını uzun süredir taşıyan kızı Zeynep Bodur için programın en heyecan verici yanı genç girişimcilerle bir araya gelmek. “Çünkü onlarda babamın heyecanını görüyorum” diyor Zeynep Bodur.

Bodur ile şirketin İstanbul Levent’teki genel merkezinde bir araya geldik. Programa verdiği önemi, “Bu program başladığından bu yana 2 binden fazla sosyal girişimciyle bir araya geldim. Yüzlerce başarı hikâyesine tanık oldum. Onlar sayesinde, dünyanın elbirliğiyle daha güzel bir yer olacağına dair inancım pekişti. Babamın adını en güzel şekilde yaşatmak, onun değerlerini paylaşan, hayata onun gibi bakan yüzlerce, binlerce genci aynı çatı altında buluşturmak için sekiz yıl önce çok özel bir projeye imza attık. Amacımız, sosyal fayda sağlayan adayları değerlendirmeye tabi tutarken, varlığıyla sosyal etki bırakabilecek bir program tasarlamaktı. Bu etkinin, dünyaya iyi bakmak için en iyi yol olduğuna inandık” diye anlattı.

Haberin Devamı

62 GİRİŞİM DESTEKLENDİ

Zeynep Bodur’in verdiği bilgilere göre İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı’nın üç ayağı var. İlki İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödül Programı. Gençlik, Erken Aşama, İleri Aşama ve İşbirliği kategorilerinde verilen bu ödül sosyal girişim ekosistemine katkı sağlamayı hedefliyor.

Program, Kale Grubu’nun  6 Şubat depremlerinde hızla aksiyon almasına da neden olmuş. Dedi ki Zeynep Bodur, “Afetin ardından hayata geçirilen Topluluk Destek Programı ile deprem bölgesindeki sorunlara sosyal girişimlerin çözüm üretme kapasiteleri/potansiyellerinin aktarılması amaçlandı. Bu programla amacımız, ‘en kırılgan grup’ olarak nitelendirilen kadınların, çocukların ve engelli bireylerin yanında yer almaktı. Hemen bu grupların hayatına dokunacak sosyal girişimleri desteklemeliyiz dedik. Plan hızlıca harekete geçirildi ve seçilen sekiz girişime toplam 2 milyon TL tutarında maddi destek sağlandı.”

İyileştiren projelere 2 milyon TL’lik destek

Zeynep Bodur

Haberin Devamı

Peki hangi girişimlere destek verildi? Bodur şöyle yanıtladı soruyu: “Anlatan Eller, Erişilebilir Her Şey, TOSPAA, BLINDLOOK, ROOF COLIVING, Microfon, This is Mana ve Joon kocaman kalpleri, tutkuları ile hızlıca organize oldular. Engelli bireyler, çocuklar, gençler ve kadınlar özelinde toplumsal değer yaratma yolculuğumuzda yanımızda yer aldılar.” 

250 BİN TL ÖDÜL VAR

Sekizinci İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Programı için başvuru süreci devam ediyor. Sosyal girişimcilerin 17 Mart’a kadar başvurmaları gerekiyor. Ön değerlendirme sürecini başarıyla tamamlayan adaylar, dünya ve Türkiye’nin sosyal girişimcilik alanındaki önemli isimlerinden ve sivil toplum ve iş dünyası liderlerinden oluşan Seçici Kurul’un karşısına çıkacak. Kazanan adaylar, 31 Mayıs’ta düzenlenecek ödül töreninde açıklanacak.

Haberin Devamı

Bu yılın ödülleri de belirlenmiş. Erken, İleri Aşama ve İşbirliği kategorileri için 250 bin TL, Gençlik kategorisi için ise 50 bin TL girişimci başına ödül verilecek. Erken, İleri ve İşbirliği kategorilerinin kazananları, maddi ödüle ek olarak, Kale Grubu ve Impact Hub Istanbul tarafından iş geliştirme ve yatırıma hazırlık desteği, Gençlik kategorisi kazananı ekip ise Social Impact Award Türkiye ‘24 programına geçiş ve program kapsamında kapasite geliştirme desteği alma hakkını kazanacak.

BAKMADAN GEÇME!