Ä°stanbul'da arsa fiyatları uçtu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda arsa fiyatları uçtu
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 10, 2013 15:27

Üçüncü Köprü'nün de geçtiği bölgelerde fiyatları uçurmasıyla İstanbul'un ortalama arsa fiyatları 1 yılda yüzde 79 artış gösterdi.

Haberin Devamı

Hurriyetemlak.com ve Realty World'ün hazırladığı Emlak Endeksi'ne göre, geçtiÄŸimiz yıl aynı dönemde ortalama metrekaresi 75 TL olan arsa fiyatları bu yıl 125 TL'ye yükseldi. GeçtiÄŸimiz yıl Hurriyetemlak.com'un arsa kategorisinde 551 adet satılık ilan bulunurken; bu yıl bu rakam 810 oldu.Â

Hurriyetemlak.com Genel Koordinatörü Ahmet Kurşunlu, arsa fiyatlarındaki artışın özellikle Ekim ayı itibariyle tavan yaptığının altını çizdi. 2012 yılı boyunca 75 ila 85 lira olarak seyreden metrekare fiyatlarının bir anda hızlı bir artışla bu seviyeye geldiğini belirten Kurşunlu:

"Emlak Endeksi'ne baktığımızda Türkiye'deki ortalama arazi fiyatının 62 TL olduğunu görüyoruz. İstanbul 125 TL ile Türkiye ortalamasının iki katı daha değerli. Yıllık artış İstanbul'da yüzde 79 iken, Türkiye genelinde yüzde 42."

Haberin Devamı

EN PAHALI BEYKOZ

İstanbul'un arazi satışında en pahalı bölgesinin Beykoz olduğunu belirten Kurşunlu şöyle devam etti:

"Beykoz'da metrekare fiyatları bir yılda yüzde 13 artarak 250 TL'ye ulaştı. Arnavutköy 135 TL ile takipte. Bölgede fiyatlar yüzde 69 ile rekor artışı gösterdi. Arazi metrekare fiyatı Çatalca'da 64, Silivri'de 45, Şile'de ise 40 TL. İstanbul her geçer gün değerlenmeye devam ediyor ve arsa her zaman en kârlı yatırım enstrümanı olma özelliğini koruyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!