İş Bankası’na 915 milyon dolarlık sendikasyon

Güncelleme Tarihi:

İş Bankası’na 915 milyon dolarlık sendikasyon
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2023 07:00

İŞ Bankası, 915 milyon dolar tutarında sürdürülebilirlik bağlantılı sendikasyon kredisi aldı.

Haberin Devamı

Krediye dair sözleşme, 411 milyon Euro ve 465 milyon dolar tutarında, 367 gün vade kriteriyle imzalandı. 21 Kasım 2023 tarihinde imzalanan kredi anlaşmasında Emirates NBD Capital Limited, Standard Chartered Bank, First Abu Dhabi Bank PJSC, The Commercial Bank (P.S.Q.C.) koordinatör; Sumitomo Mitsui Banking Corporation, ING Bank N.V., Mashreqbank psc ve Standard Chartered Bank sürdürülebilirlik koordinatörü; Emirates NBD Bank (P.J.S.C) ise ajan banka olarak görev aldı.

17 yeni bankanın katılımıyla Amerika, Avrupa, Ortadoğu ve Asya’daki 23 ülkeden toplam 44 bankanın katılım sağladığı ve dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere temin edilen sendikasyon kredisinin en yüksek tutarla katılan bankalara ait bölümünün toplam maliyeti Euro diliminde Euribor + yüzde 3.25, ABD Doları diliminde ise SOFR + yüzde 3.50 oldu.

Haberin Devamı

 İş Bankası tarafından sürdürülebilirlik bağlantılı olarak gerçekleştirilen sendikasyon kredisi kapsamında küçük ve orta ölçekteki kadın girişimcilere kullandırılacak nakdi kredi tutarı ile depremden etkilenen 11 şehirdeki bireylere kullandırılacak tüketici kredileri tutarı, sürdürülebilirlik performans kriterleri olarak belirlendi.

BAKMADAN GEÇME!