Hisarcıklıoğlu ‘Barışın Tüccarları’ yönetim kurulunda

Güncelleme Tarihi:

Hisarcıklıoğlu ‘Barışın Tüccarları’ yönetim kurulunda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2023 07:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 170 ülkede 45 milyondan fazla şirketi kapsayan dünyanın en büyük iş dünyası organizasyonu ICC’nin Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Haberin Devamı

Birinci Dünya Savaşı’nın ardından iş dünyası tarafından ‘barışın tüccarları’ sloganıyla kurulan Milletlerarası Ticaret Odası’nın (ICC) Cenevre’de Genel Kurul toplantısı yapıldı. Toplantıda yönetime seçilen Hisarcıklıoğlu, “Türk iş dünyası adına bu görevi üç yıl yürüteceğim. Türk iş dünyasının taleplerini, sorunlarını ICC gündemine taşıyacağım” dedi.

Rifat Hisarcıklıoğlu, merkez sekreteryası Paris’te bulunan ICC Dünya Konseyi’nin yönetim kurulunda 2023-2026 döneminde görev yapacak. ICC bünyesinde, Dünya Odalar Federasyonu, Milletlerarası Tahkim Divanı ve Dünya İş Hukuku Enstitüsü bulunuyor. Örgüt, Birleşmiş Milletler’de ‘gözlemci’ statüsünü kazanmış en büyük küresel iş dünyası organizasyonu olarak kabul ediliyor.

1934’TEN BU YANA TÜRKİYE’DE

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) çatısı altında faaliyet göstermekte olan ICC Türkiye Milli Komitesi, 1934’ten bu yana, Türkiye’de ICC’nin temsilciliğini üstleniyor. Türkiye Milli Komitesi Türk iş dünyasının çalışmalarına katkı sağlamak, rekabet gücünü artırmak ve küresel ekonomiden daha fazla pay alabilmesi amacıyla faaliyetlerini sürdürüyor.

BAKMADAN GEÇME!