Güney Koreli CJ CGV, Mars Cinema'yı 800 milyon dolara aldı

Güncelleme Tarihi:

Güney Koreli CJ CGV, Mars Cinemayı 800 milyon dolara aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 21:18

15 yıl önce Menderes Utku ve Muzaffer Yıldırım tarafından kurulan Mars Cinema, 800 milyon dolara Güney Koreli CJ CGV Co’ya satıldı. Mars Cinema’nın ortakları arasında Actera Group ve Esas Holding de bulunuyor.

Haberin Devamı

Yılda 670 milyon lira hasılat yapan Türk sinema endüstrisinde yüzde 45 pazar payı ile lider konumda olan Mars Cinema Group, 800 milyon dolara Güney Koreli CJ CGV CO’ya satıldı. Mars Cinema Group’un mevcut hissedarları arasında Actera Group, Esas Holding, Muzaffer Yıldırım ve Menderes Utku bulunuyor.

26 MİLYON BİLET SATTI

2001 yılında kurulan Mars Cinema Group, 2015 yılı itibariyle 32 ilde 83 sinema ve 736 perde sayısına ulaşarak Türkiye sinema sektörünün gelişimine önemli katkı sağladı. Son 15 yılda Türkiye’de açılan hemen hemen tüm alışveriş merkezlerinde yer alan Mars Cinema Group özellikle dijital sinemalara büyük yatırım yaptı. Yılda 60 milyon adet biletin satıldığı Türkiye’de Mars sinemaları 26 milyon adet bilet kesti. Türkiye’de yayınlanan yabancı filmlerde yüzde 55, yerli filmlerde ise yüzde 38 pay alan şirket, 2005’te Tepe Cinemaxx Grubu’nu, 2010’da da AFM Sinemaları’nı satın almıştı.

Güney Koreli CJ CGV, Mars Cinemayı 800 milyon dolara aldı


AVRUPA’YA AÇILACAK

Dünyanın önde gelen sinema zincirlerinden CJ CGV, Güney Kore’nin yanı sıra Çin, Amerika Birleşik Devletleri, Vietnam, Endonezya ve Myanmar dahil toplam 6 ülkedede faaliyet gösteriyor. 2 bin perdeye sahip şirket 249 sinema işletiyor. Mars Cinema Group’tan yapılan açıklamada, “CJ CGV’nin küresel büyüme hedefleri ve özellikle Avrupa pazarına Türkiye üzerinden açılma planları çerçevesinde Mars Cinema Group stratejik bir yatırım oldu. Bu satın alma işlemi Türkiye ve Güney Kore arasındaki dostluğun gelişmesine katkıda bulunacak” denildi.

Haberin Devamı

400 MİLYON LİRALIK MAXIMUM İŞBİRLİĞİ

MARS Entertainment Group, İş Bankası’nın kredi kartı Maximum ile 2012 yılında dev bir işbirliğine imza atmıştı. 5 yıllık sponsorluk anlaşmasıyla sinemalar ‘Cinemaximum’ olarak değiştirildi. İş Bankası ile Mars Entertainment Group arasında imzalanan işbirliği kapsamında 5 yılda 400 milyon liralık iş hacmi yaratılması planlanıyordu.
ckuburlu@hurriyet.com.tr




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!