Girişimci kadınlar

Güncelleme Tarihi:

Girişimci kadınlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2013 00:00

Haberin Devamı

68 yaşında işini kurdu

KOSGEB desteği ile kendi işinin patronu olan 68 yaşındaki Sultan Daniş, Osmaniye Kadirli’de iş kurdu. 1990 yılında eşinin köy bakkalı ile ticaret hayatına atılan Daniş, şunları söyledi:  “Eşime, bakkalda yardım ediyordum. Ayrıca küçük çaplı olarak hayvancılık yapıyor ve elde ettiğim sütü satıyordum. Süt işleyeceğim bir tesis kurarak hem çevremdeki gençlere iş sağlamak hem de katma değerli ürünleri edindiğim tecrübeler ışığında üretmek en büyük hayalimdi.”

Tekstil atölyesi açtı

25 yaşındaki Ece Salıcı Arıak, KOSGEB desteğiyle Ankara’da tekstil üretim atölyesi açtı. Arıak, “İş dünyası içinde 25 yaşında bir bayan girişimci olmak zordur. Tekstil sektöründe de aynı şey geçerli. İşimi çok ciddiye aldığımı ve KOSGEB tarafından da desteklendiğimi görmek insanların benimle daha isteyerek iş yapmasını sağladı” dedi.

Haberin Devamı

Doğal sabun üretti

ELAZIĞ’da, 51 yaşındaki ev hanımı Ayşe Seyrek Akcan, KOSGEB’den aldığı destekle doğal sabun üretimini hayata geçirerek kendi işinin patronu oldu. Asam Doğal Ürünler isimli firmasını yeni kuran, ev hanımı Ayşe Seyrek Akcan, evinin üst katında üretmeye başladığı sabun atölyesini Elazığ İŞGEM içinde verilen işyerine taşıyarak tamamen doğal sabun üretimi yapmaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!