Gıdada küresel üretim üssüyüz, ‘Türk Malı’ imajını bozmayalım

Güncelleme Tarihi:

Gıdada küresel üretim üssüyüz, ‘Türk Malı’ imajını bozmayalım
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2011 00:00

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) başında yer aldığı sivil toplum örgütleri, ortak açıklama yaparak, Türkiye’nin küresel gıda markaları için üretim üssü olduğuna dikkat çekerek, yanlış bilgilendirmelerin “Türk Malı” imajını zedelediği belirtildi.

Haberin Devamı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Ticaret Borsası (İTB) ve Türkiye Gıda ve İçecek Sanayi Dernekleri Federasyonu (TGİSDF) tarafından yapılan açıklamada, “Gıda sektörümüz üretim kapasitesi, yarattığı istihdam ve gerçekleştirdiği ihracat ile ekonomimizin en güçlü, potansiyeli en yüksek ve en rekabetçi sektörlerindendir” denildi.
Dünyaya ihracat yapıyor
Açıklamada, şunlar yer aldı: “Milyonlarca vatandaşımıza istihdam sağlayan, her yıl onlarca milyar lira katma değer üreten ve her dönemde ekonomi çarkının dönmesini sağlayan, binlerce küçük ve büyük sanayiciden ve esnaftan oluşan, her zaman hukuka ve yasalara uyan, halkımızın sağlıklı beslenmesinin yanı sıra iyi beslenmesine de katkı sağlamayı vazife bilen büyük bir ailedir. Türk gıda sektörü hem yurtiçi hem yurtdışı pazarlarda başarıyla rekabet edebilen ve en saygın uluslararası kalite ödüllerini kazanabilen bir konuma gelmiştir. Ülkemiz lider küresel gıda markalarının üretim üssüne dönüşmüş, gıda üreticisi firmalarımız başta bölge ülkeleri olmak üzere tüm dünyaya ihracat yapar hale gelmiştir.”
İmaj zedeleniyor
Açıklamada, sektör adına bu gelişmelerin gurur verici olduğuna dikkat çekilerek, şöyle devam edildi: “Gıda halk sağlığını doğrudan ilgilendiren bir konudur. ‘Türkiye’de üretilen gıda ürünleri sağlığa zararlıdır’ algısına neden olabilecek yaklaşımlar dikkat çekmektedir. Bu suçlamalar sadece gıda sektöründe üretim yapan firmaların itibarına değil, tüm gıda sanayinin itibarına ve çıkarlarına zararlar verme, ürünlerin denetiminden sorumlu ulusal ve uluslararası kurumların saygınlığına gölge düşürme ve doğru bilgiye ulaşması en temel hakkı olan halkımızı gereksiz endişeye sevk etme potansiyeli taşımaktadır. Yanlış bilgilendirme Türk Malı imajını zedelemekte, Türk markalarına güveni haksız yere sarsmaktadır.”

Haberin Devamı

Ortak açıklamada kimlerin imzası var

Haberin Devamı

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu
TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi
TİSK Başkanı Tuğrul Kudatgobilik
İSO Başkanı Tanıl Küçük
İTO Başkanı Murat Yalçıntaş
İTB Başkanı Alilla Sümer
MÜSİAD Başkanı Ömer Cihat Vardan
TGİSDF Başkanı Şemsi Kopuz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!