Geleceğin yıldızlarına kapılar açık

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin yıldızlarına kapılar açık
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2013 01:06

Londra’da Türkiye’yi Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu temsil etti.

Haberin Devamı

Bazı kuruluşların uyguladığı sosyal sorumluluk projeleri, kültür, sanat ve sporla büyüyen milyonlarca yaratıcı çocuğun yetişmesinde önemli rol oynuyor. Çocuklar, Ülker’in Futbol Köyleri’nde yetişip, Danone’nin ‘Uluslar Kupası’nda yeteneklerini sergileyerek, geleceğin yıldızları arasına girebilme fırsatını yakalayabiliyor.

DANONE, Ülker, Turkcell, Migros gibi önde gelen kuruluşların Türkiye’de uygulamaya koyduğu sosyal sorumluluk projeleri, kültür, sanat ve sporla büyüyen milyonlarca yaratıcı çocukların yetişmesinde önemli rol oynuyor. Ülker’in Türkiye Futbol Federasyonu’yla işbirliği yaparak 7 yıl önce kurduğu ‘Futbol Köyleri’nde yetişen sporcular bir yandan Türkiye Süper Lig kulüplerinde top koşturmaya başlarken, Danone’nin ilk önce iller bazında, ardından da il birincileri arasında organize ettiği futbol turnuvasını kazanan ilkokul öğrencileri de dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin yakından takip ettiği ‘Danone Uluslar Kupası’nda yeteneklerini sergileyip, geleceğin yıldızları arasına girebilme fırsatını yakalayabiliyor.

YETENEK AVCILARI LONDRA’DA

Hamiliğini efsanevi futbolcu Zinedine Zidane’ın üstlendiği Danone ‘Uluslar Kupası’nın bu yılki dünya finali Londra’nın ünlü Wembley Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Türkiye’yi İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nun temsil ettiği bu uluslararası organizasyona 32 ülkeden 400 minik futbolcu katıldı. Dünyanın önde gelen futbol kulüplerinin yetenek avcılarının da trübünlerde yerini aldığı bu turnuva, Salih Uçan, Recep Niyaz, Aydın Yılmaz, Necip Uysal gibi bir çok yıldız futbolcunun da yeteneklerini daha 10 yaşındayken uluslararası arenada sergileme fırsatı yaratmıştı.

FRANSIZ ÇOCUKLAR KAZANDI

Aralarında Türkiye’nin de bulunduğu dünyanın 32 farklı ülkesinde her yıl 2,5 milyondan fazla çocuğu spora teşvik etmek amacıyla 2000 yılından buyana düzenlenen Danone Uluslar Kupası’nı bu yıl, finalde Brezilya’yı penaltı atışlarıyla yenen Fransa takımı kazandı. Kısıtlı imkanlarıyla spor yapmaya çalışan Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nun minik sporcuları da turnuva sayesinde daha şimdiden bir çok Süper Lig takımının alt yapısında kendilerini geliştirme imkanını yakaladı.

Haberin Devamı

Minik yıldızlar paylaşılamıyor

Haberin Devamı

ORGANİZASYONUN Türkiye ayağına 81 il ve KKTC’den katılan 96 takımdan 1152 çocuk katıldı. İstanbul Sultanbeyli Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu’nun Türkiye’yi Londra’da temsil etme hakkı kazandığı turnuva, pek çok yeni yıldıza da yeni kapılar açtı. Turnuvaya Aydın’dan katılan 10 yaşındaki Mustafa Doğan, Barselona’nın kampına davet edilirken, Wembley’de sahaya çıkan oyunculardan Arafat Akgün ve kalecisi Eren İlhan, Beşiktaş’a; Murat Akar, Ethem Maral, Serkan Sekmen ve Yavuz Selim Saraç’da Fenerbahçe alt yapısına seçildi.

Hayalim CEO değil futbolcu olmaktı

DANONE’nin Dünya Başkanı ve CEO’su Franck Riboud, bu organizasyon sayesinde spora, uluslarası çapta destek olma imkanı yakaladıklarını söyledi. “Çocukken benim hayalim CEO değil, futbolcu olmaktı. Ancak, aileniz sizi neye yönlendirirse, siz de o yönde yürüyorsunuz” dedi. Efsanevi futbolcu Zinedine Zidane da, çocuk yaşlarındayken böyle bir organizasyona katılamadığından dert yandı. Zidan, “Wembley Stadyumu’nda futbol oynayan bu 400 çocuğun hayal gerçeğe dönüşüyor. Daha 11 yaşındayken, idollerinin oynadığı bir stadda futbol oynuyorlar” dedi. Danone Türkiye’nin Genel Müdür Yardımcılarından Adnan Çavuş’da, bu yıl 14’ncüsü düzenlenen organizasyona Türkiye olarak 12 yıldır katıldıklarını söyleyerek, organizasyonun Türkiye ayağının bugüne kadar ulaştığı hacmin de 12 milyon TL’ye ulaştığını vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!