Erdemir’in kârı yüzde 232 arttı

Güncelleme Tarihi:

Erdemir’in kârı yüzde 232 arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2013 02:02

Temmuz ayının son haftasında 4 bin 800 çalışanı için Türk Metal ile Toplu İş Sözleşmesini imzalayan ve ücretlere yüzde 11, sosyal yardımları ise yüzde 15 zam yapan Türkiye’nin en büyük yassı çelik üreticisi Ereğli Demir Çelik (ERDEMİR) ikinci çeyrekte gaza bastı.

Haberin Devamı

Erdemir’in ikinci çeyrek net kârı, satış hacminde artış, TL’deki değer kaybı ve hammadde maliyetlerindeki düşüşün etkisiyle yüzde 232’lik artışlaa 316 milyon liraya çıktı. Şirketin ikinci çeyrek satış gelirleri ise yüzde 11 artışla 2.6 milyar lira oldu. Erdemir’in 6 aylık kârı yüzde 148 artarak 544.3 milyon liraya, satış geliri ise yüzde 5,5 artarak 5 milyar lirayı aştı.

Burgan Yatırım Analisti Umut Öztürk, “Piyasa kötü olmasına rağmen, Erdemir’in satış hacmi çok iyi geldi. Hammadde maliyetleri beklentilerden çok düşük. Buna bağlı olarak marjlar da çok kuvvetli geldi. TL’nin dolar karşısındaki değer kaybının da finansallara olumlu yansıması söz konusu” dedi. İş Yatırım’dan yapılan değerlendirmede de, ikinci çeyrekte 2.1 milyon ton ürün satışı gerçekleştiren Erdemir’in bir önceki yıl aynı döneme yüzde 21 hacim artışı yakaladığına dikkat çekilerek, düşen hammadde fiyatları ve TL’nin dolara karşı değer kaybının da marjları olumlu etkilediği vurgulandı.

BAKMADAN GEÇME!