Dolar güne hafif yükselişle başladı / Dolar ne kadar oldu?

Güncelleme Tarihi:

Dolar güne hafif yükselişle başladı / Dolar ne kadar oldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2016 09:25

Dolar/TL, güne yatay bir başlangıç yaptıktan sonra dünkü yükselişini sürdürerek 2,96'nın üzerini gördü.

Haberin Devamı

Asya piyasalarında güne yatay başlayan dolar/TL, gördüğü en düşük 2,9440 seviyesinden yükselişe geçerek 2,9615'i gördü. Şu dakikalarda 2,9580 seviyelerinde dengelenen dolar/TL, dün de gün boyu yükseliş eğiliminde hareket etmiş ve günü yüzde 0,62 artışla 2,9462'den tamamlamıştı.

Uzmanlar doların seyrinde bölgesel gelişmeler ve küresel piyasalar izlenmeye devam edileceğine işaret etti.

TL dün dolar karşısında yüzde 1 civarında değer kaybı yaşarken benzer para birimlerinde yüzde 1'i aşan değer kayıpları yaşandı.

Euro/TL ise 3.2913/3.2934 seviyesinde işlem görüyor.

REUTERS: SINIRDAKİ HAREKETLİLİK ENDİŞE YARATTI
Suriye silahlı güçlerinin Rus hava gücü ve İran destekli milislerin desteğiyle birkaç hafta önce ülkenin kuzeydoğusunda başlattığı taarruz, orduyu Türkiye sınırının yaklaşık 25 kilometre yakınına kadar getirdi. Suriyeli Kürtlerin silahlı grupları ise durumdan faydalanarak kontrol alanlarını genişletti.

Haberin Devamı

Reuters'a konuşan bankacılar Türkiye'nin Suriye'deki gelişmelere askeri olarak müdahil olmaya gittikçe yakınlaşmasının piyasadaki ana endişe kaynağı olduğunu belirtiyorlar. Analistler Türk askerinin karadan Suriye'ye giriş yaptığı iddialarının, hafta sonu TSK'nın Suriye sınırlarının içinde YPG'yi bombalanmasının, Suudi Arabistan jetlerinin Türkiye'ye İncirlik üssüne konuşlanmasının ve bir askerin sınırda hayatını kaybetmesinin piyasadaki fiyatlamada ana nedenler olarak ön plana çıktı.

ERDAL SAĞLAM YAZDI

Hürriyet yazarlarından Erdal Sağlam, bugünkü yazısında dolarda bugüne kadar fiyatlanmayan sınır gerginliğinin fiyatlanmaya başladığını yazdı.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

KÜRESEL PİYASALARDA SON DURUM
Bir taraftan jeopolitik gelişmeleri fiyatlayan Türkiye piyasalarında küresel piyasalar da etkili olmayı sürdürüyor. Bankacılar dün küresel piyasalarda artan risk iştahına dikkat çekmiş ve bu risk iştahı sayesinde jeopolitik etkilerin negatif fiyatlamasının daha sınırlı hissedildiğini belirtmişlerdi.

EURO ZİRVEDEN DÖNDÜ
Euro, geçen hafta dört ayın zirvesi 1.1377 dolara kadar yükselmesinin ardından dün yüzde 0.9 değer kaybederek 1.1172 dolara geriledikten sonra bugün 1.1156 dolar ile yatay seyrediyor. Uzmanlar euro/dolar paritesinde dünkü hareketlerin ABD piyasalarının kapalı olması nedeniyle alışılagelmişten daha fazla oynaklık gösterdiklerini ifade ediyorlar.

Haberin Devamı

Avrupa Merkez Bankası Başkanı (ECB) Mario Draghi'nin dünkü açıklamaları da ortak para birimi üzerinde baskı yaratan unsurlar arasında yer alıyor.

Draghi dün ECB'nin finans piyasalarındaki oynaklık, küresel büyümede yavaşlama ve düşük petrol fiyatlarına dikkat çekerek Mart ayında merkez bankasını para politikasını gevşetmeye hazır olduğunu söyledi.

Tahvil-bono piyasasında ise 12 Mart 2025 itfalı 10 yıllık gösterge tahvilde dün spot kapanışta ortalama bileşik faiz yüzde 10.78 seviyesinden gerçekleşirken, valörde son işlem yüzde 10.81 oldu. 14 Haziran 2017 itfalı iki yıllık gösterge tahvil bugün spot piyasada ortalama bileşik faiz yüzde 11.20 seviyesinde gerçekleşti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!