DASK'ta indirimli sigorta fırsatı

Güncelleme Tarihi:

DASKta indirimli sigorta fırsatı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2011 15:48

“Bir musibet bin nasihatten iyidir” der atalar… Haydi, Van depreminden ders çıkarın, deprem sigortanızı yaptırın…

Haberin Devamı

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), zorunlu deprem sigortasını birlikte yaptıran komşulara yüzde 20 indirim yapıyor. Buna göre bir apartmandan, sokaktan ya da siteden en az 8 dairenin deprem sigortasını birlikte yaptırması halinde poliçe fiyatı yüzde 20 oranında düşüyor. Buna bir de ‘yenileme’ indirimi eklendiğinde, sigorta prim ücreti yüzde 40’a kadar iniyor.

EN YÜKSEK ÜCRET İSTANBUL’DA

Zorunlu deprem sigortası prim ücreti konutun bulunduğu bölgeye göre farklık gösteriyor. Türkiye deprem riski açısından 5 bölgeye ayrılıyor.  Deprem sigortası ücretleri de konutun bulunduğu risk bölgesine ve konutun betonarme, yığma kagir ve diğer türde oluşuna göre belirleniyor.

Birinci bölgede deprem riski en yüksek iller bulunuyor. İstanbul, birinci bölgede yer alırken; prim ücreti itibariyle en yüksek ili oluşturuyor.  İzmir, Burdur, Hatay, Erzincan, Malatya, Siirt, Yalova, Çankırı, Kırşehir, Bolu, Düzce, Kırşehir de birinci derece riskli bölgede yer almasına karşın 100 metrekare ev için deprem sigortası 140 liraya yapılırken; İstanbul’da bu ücret 145 liraya çıkıyor.

Haberin Devamı

YÜZDE 40 İNDİRİM MÜMKÜN

Ancak İstanbul’da apartman olarak ya da en az 8 komşu bir araya gelirse bu ücret 119 liraya iniyor. Eğer daha önceden sigortanız var ise ve komşularınızı da ikna etmişseniz bu durumda indirim oranınız yüzde 40’a ulaşıyor ve ücretiniz 93 liraya kadar iniyor.

VAN 2.DERECE RİSK BÖLGESİNDE

DASK’a göre Van, ikinci derece risk bölgesinde yer alıyor. Van’da 100 metrekare konuta sigorta yaptırmanın bedeli 102 lira. Yenileme ve komşu indirimiyle bu ücret 65 liraya düşüyor.

Üçüncü derece risk alanında bulunan bir konutun sigorta primi ise 59 lira. Komşu indirimiyle bu ücret 49 liraya; yenileme indirimiyle 39 liraya düşüyor.

Dördüncü derece risk alanında bulunan bir ilde ise sigorta primi 42.5 lira. Komşu indirimiyle 36 liraya; yenilemeyle ise 29.5 liraya iniyor.

Beşinci derece deprem riski  altında sadece Konya ve Karaman bulunuyor.  Bu iki şehirde 36 lira olan en yüksek ücret, komşu indirimiyle 31 liraya; yenileme indirimiyle 26 liraya düşüyor.


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!